Türkiye'nin sayılı firmalarını barındıran, sanayi bölgelerine sahip olan Gebze'de GOSB kavşağı, Bal küpü kavşağında sabah ve akşam iş çıkışı çekilen trafik işkencesi gözümüz aydın sona erdi. Artık rahatladık. Sürücüler kontak kapatmak zorunda kalmıyor? Vatandaş mağdur olmuyor? Sanayi çalışanları sabah iş yerlerine akşam evlerine artık geç kalmıyorlar.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nin yeni binası faaliyete geçti emeği geçenlerin ellerine sağlık.

Sokak lambaları gece sokaklarımızı tam anlamıyla sorunsuzca ışıl ışıl aydınlatıyor. Gece gündüz fark edilmiyor. Yanmayan sokak lambası kalmadı.

Gebze-Harem minibüsleri vatandaşı akşamın karanlığında E5 üzerinde yolcu indirmiyor, üzücü bir olay yaşanmadan son buldu.

Trafik sorunu mu? Oda ne hiç yaşamıyoruz,

Trafik ışıkları çok düzenli yanıyor, hiç kuyruğa takılmıyoruz,

Evden, iş yerlerinden hırsızlık olaylarını duymaz olduk hiç yaşanmıyor?

Yıllardır bekleyen, Gebze eski çarşı içinde beton binaların arasında sıkışan tarihi yapımız kervansarayın etrafından binalar yıkılarak tarihimiz ortaya çıkartılıyor.

Apartmanların çatı katları çok düzenli sonradan çıkma terasları göremiyoruz,

Toplumda şiddet en aza inmiş haydi hayırlı olsun,

Aile mahkemelerine müracaatlar azalmış daha ne olsun,

Kocaeli geneli çevre kurallarına uygun sanayi kuruluşlarıyla dolu, hava kirliliğini çoktan unuttuk,

İşe girmek için sadece diploma yeterli oldu, torpil neydi unuttuk.

Otopark sorunu yok çarşıya araçla çıkmak için can atar olduk.

Adam kayırma her alanda son bulmuş, haksızların yüzleri asık, haklıların gülerken gamzelerini görür olduk,

Çayırova E-5 üzeri Pimaş fabrikası yanında bulunan üstgeçitteki engellilere kolaylık sağlayan ancak çalışmayan asansörler kısa sürede yapılarak çalışmaya başladı. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız engele takılmadan, rahata kavuştukları için mutlu oldu. 

Uyanamadık mı daha sabah oldu. Başka bir akşam rüyalarımıza kaldığımız yerden devam edelim. Keşke hiç uyanmasaydık yine aynı senaryolar, aynı sıkıntılar bizi bekliyor. Acı ama gerçek, keşkeleri ne kadar hayatımızdan çıkartmaya çalışsak da bir türlü çıkartamadık ya hiç değilse rüyada mutlu olalım.

Günleriniz güzel, hafta sonunuz özel, rüyalarınız her zaman gerçek olsun.

İyi tatiller.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.