Osmaniyeli şehit baba ocağında

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün PKK’lı teröristler ile girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim için baba ocağında helallik alındı. haber24

banner279
20 Mart 2017 Pazartesi 15:21
Osmaniyeli şehit baba ocağında

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün PKK’lı teröristler ile girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Zinnur Ezim için baba ocağında helallik alındı.

Osmaniye merkez Kurtuluş Mahallesi’ndeki baba evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. Haberi alan komşuları ve Osmaniyeliler, şehidin baba evine geldi. Baba evinin bulunduğu caddeye ve evine büyük Türk Bayrağı asıldı. Acılı baba taziyeleri kabul ederken, şehidin annesi Hatice Ezim’i görevli bir bayan astsubay teselli etmeye çalıştı. Acılı anne bayan astsubaya sarılarak, “Benim kuzum da senin gibiydi. Kuzum, ciğerim” diye ağladı.

Bu arada Acil 112 ekipleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlisi bayanlar annenin yanından ayrılmadı. Şehidin annesi “Kuzum şehit mi oldun kuzum” diye ağıt yakarken, ablası Leyla ise “Kardeşim ben şehitlere ağlıyordum, şimdi sana ağlıyorum, kuzum, şehidim” diye gözyaşı döktü.

Bu arada, şehidin naaşının bulunduğu cenaze aracı baba evine geldi ve helallik istendi. Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Şehidimiz ne söylüyor hep beraber dinleyelim ve ondan sonra dua edelim. Şehit Zinnur diyor ki; ‘Görünüşe bakmayın. Tabuta bakıp da beni öldü sanmayın. Ben ölümü öldüren bir imana sahibim. Kur’an’a yemin olsun ki, dipdiri yaşıyoruz. Anam, babam, kardeşlerim silin gözyaşlarınızı. Bu şeref size yeter, dik tutun başlarınızı. Bu ilahi şöleni veda sanmayın sakın. Biliniz ki; Cennet’te buluşmamız çok yakın’. Evet inşallah Rabbim bizleri Cennet’te buluşturur. O, peygamber efendimize komşu olarak giden en taze şehidimizdir” diye konuştu.

Bu arada, asıl hakkın helal edilmesi gereken şehit olduğunu ifade eden Müftü Tahiroğlu, “Çünkü o bu vatan için, bizler için canını ortaya koydu. Onun bizde hakkı var. Ama bizler yine de dünyalık ve ahiretlik haklarımızı helal edelim” dedi ve helallik istedi.

Helallik alınması ve yapılan duanın ardından şehidin naaşı son yolculuğuna uğurlanmak için Şekerdere Köyüne götürüldü.

(Ali Celal Kaymak/İHA)

Son Güncelleme: 20.03.2017 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287