ABD VW davasında Bosch'u da soruşturuyor

ABD hükümetinin, Volkswagen'in (VW) emisyon skandalıyla ilgili olarak Alman mühendislik firması Bosch'u soruşturduğu öne sürüldü.

banner279
15 Eylül 2016 Perşembe 16:09
ABD VW davasında Bosch'u da soruşturuyor
Amerikan medya kuruluşu Bloomberg'ün ismini açıklamadığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı savcıları, Robert Bosch GmbH'yi VW'in emisyon skandalı kapsamında soruşturmaya başladı. 
VW'nin dizel araçlarında bulunan emisyon testi yanıltıcı yazılımı Bosch firmasından temin ettiği iddia edilen haberde, firmanın bu iddiaları "arsız ve temelsiz" olarak nitelendirdiği kaydedildi.
 Haberde ayrıca Amerikalı savcıların Bosch'un Volkswagen'in dışında başka bir otomobil firmasına yazılım satıp satmadığını da araştırdığı bildirildi.
İkinci bir Alman firması daha soruşturuluyor
Habere göre, VW'nin tedarikçi firmalarından IAV GmbH de genişletilen soruşturma kapsamına alındı. Bloomberg'ün kimliğini açıklamadığı kaynaklarından biri, VW davasında adı gizli tutulan ancak belgelerde "A şirketi" olarak tanımlanan firmanın IAV olduğunu ileri sürdü. Yüzde 50'si VW'e ait olan Berlin merkezli IAV iddialarla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Son Güncelleme: 18.09.2016 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287