Adana'da "Faciayla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak"

Başbakan Binali Yıldırım, Adana’daki yangın faciasıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulacağını açıkladı.TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi Toplantısında konuşan Yıldırım, “Çocuklarımızın ailelerine başsağlığı, çocuklarımıza...

banner279
01 Aralık 2016 Perşembe 12:33
Adana'da "Faciayla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak"

Başbakan Binali Yıldırım, Adana’daki yangın faciasıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulacağını açıkladı.


TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi Toplantısında konuşan Yıldırım, “Çocuklarımızın ailelerine başsağlığı, çocuklarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimiz bilmelidir ki bu ve buna benzer yaşanan olaylar aydınlatılacak ve sorumlular en ağır şekilde hesabını verecektir. Bu konu hem idari hem adli olarak araştırılmaya, soruşturulmaya başlanmıştır. Ayrıca bugün TBMM’de bir araştırma komisyonu oluşturmak suretiyle konu bütün yönleriyle değerlendirilecek ve bu ve buna benzer yurtlarda alınması gereken tedbirler etraflıca tespit edilecek” dedi.


DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ


Yıldırım, dolardaki yükselişin küresel gelişmelerin neticesi olduğunu belirtti. Türkiye’nin 15 Temmuz’da uçurumun eşiğinden döndüğünün unutulmamasını isteyen Başbakan, dövizdeki dalgalanmanın 1-1,5 ay gibi daha devam edeceğini öngörerek, “Ne zamana kadar, 20 Ocak’a kadar. Yeni seçilmiş başkan (ABD) iş başına geldikten sonra biraz daha öngörülebilirlik artacak ve taşlar yerine oturacak. Türkiye bu yaşadığımız olayın benzerini AK Parti iktidarında dört sefer daha yaşadı. 2006’da böyle bir dalgalanma yaşadık. Para çıkışı oldu, atlattık. 2008-2009 küresel krizinde yaşadık, atlattık. Gezi Olayları sonrası yaşadık yine atlattık. Bunu atlatacağız. Bakın çok emin olarak söylüyorum. Endişeye gerek yok” diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, piyasaya kısa dönem için 10 milyar dolarlık bir kaynak aktarıldığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olarak söylüyorum. 2017 çok daha güzel olacak” dedi.

AB İLE GERİLEN İLİŞKİLER


Avrupa’nın PKK’lı teröristleri himaye etmekten vazgeçmesi gerektiğini belirten Binali Yıldırım, Türkiye’nin terörle mücadelesinden asla taviz vermeyeceğini de ekledi. “B’nin içinde bulunduğu kafa karışıklığından bir an önce kurtulması gerekiyor” diyen Yıldırım, Bugün ticaretimizin yarısı Avrupa ile. Finansal ilişkilerimizin yüzde 80’i Avrupa ile. İlişkilerimizi koparacak değiliz, ama Avrupa iç durumdan bağımsız olarak, daha rasyonel bir şekilde Türkiye ile ilişkilerini gözden geçirmeli” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 01.12.2016 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287