Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Büyükelçi sayısı 251’e çıkıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda ’Gençlik Buluşmaları’ konulu toplantıya katıldı. Bakan Çavuşoğlu, “Ticareti nasıl artırabiliriz, müzakereleri nasıl imzalayabiliriz? Serbest ticaret anlaşmalarını ne kadar artırabiliriz? Bölgesel ekonomik işbirliklerini nasıl artırabiliriz? Bunların hepsini düşünmemiz lazım. HABER24

banner279
16 Mart 2017 Perşembe 20:08
Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Büyükelçi sayısı 251’e çıkıyor

Yeni açılacak büyükelçiliklerle toplam 251’e çıkacak ve yakında dünyada 5’inciliğe yükseleceğiz. Bayrağımız her yerde dalgalansın, Türkiye temsil edilsin. Ama sadece büyükelçiliklerle değil; THY, AFAD, Kızılay, insani yardımlarıyla her yönüyle var olmamız lazım” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda ’Gençlik Buluşmaları’ konulu toplantıya katıldı. Bakan Çavuşoğlu, “Ticareti nasıl artırabiliriz, müzakereleri nasıl imzalayabiliriz? Serbest ticaret anlaşmalarını ne kadar artırabiliriz? Bölgesel ekonomik işbirliklerini nasıl artırabiliriz? Bunların hepsini düşünmemiz lazım. Yeni açılacak büyükelçiliklerle toplam 251’e çıkacak ve yakında dünyada 5’inciliğe yükseleceğiz. Bayrağımız her yerde dalgalansın, Türkiye temsil edilsin. Ama sadece büyükelçiliklerle değil; THY, AFAD, Kızılay, insani yardımlarıyla her yönüyle var olmamız lazım” dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda ’Gençlik Buluşmaları’ konulu toplantıda öğrencilerle bir araya geldi. Toplantıya AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve üniversite öğrencileri katıldı. 

“AVRUPA’DA İSLAM KARŞITLIĞI VE IRKÇILIK HAT SAFHAYA ÇIKTI”

Avrupa’da İslam karşıtlığının ve ırkçılığın hat safhaya çıktığını ifade eden Çavuşoğlu, "Avrupa’da İslam karşıtlığı, ırkçılık bugün hat safhaya çıktı. Artık çok tehlikeli bir boyuta geldi. Avrupa’nın uyanması lazım. Göç, güvenlik politikaları başarısız ve kendine bir çeki düzen vermesi lazım. Bunları söylediğimizde bizden hoşlanmıyorlar" diye konuştu.

“BÜYÜKELÇİLİK SAYISI 251’E ÇIKACAK”

Ekonominin gücünün batıdan doğuya doğru yılda 140 kilometre hızla ilerlediğini söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Ticareti nasıl artırabiliriz, müzakereleri nasıl imzalayabiliriz? Serbest ticaret anlaşmalarını ne kadar artırabiliriz? Bölgesel ekonomik işbirliklerini nasıl artırabiliriz? Bunların hepsini düşünmemiz lazım. Yeni açılacak büyükelçiliklerle toplam 251’e çıkacak ve yakında dünyada 5’inciliğe yükseleceğiz. Bayrağımız her yerde dalgalansın, Türkiye temsil edilsin. Ama sadece büyükelçiliklerle değil, THY, AFAD, Kızılay, insani yardımlarıyla her yönüyle var olmamız lazım. Türkiye’nin sorumluluğu sadece kendi sınırlarında değil, Somali’de de Asya Pasifik’te de, Karayip ülkelerinde doğal felaket olduğunda da biz sorumluyuz" dedi.

(Adem Akalan - Suat Metin /İHA)

Son Güncelleme: 16.03.2017 20:43
Anahtar Kelimeler:
EkonomiMaliye Bakanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287