Bakan Soylu’dan Hakkari’ye fabrika müjdesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmirli bir iş adamının Hakkari’ye 390 milyonluk ve 4 bin 500 kişinin istihdam edileceği bir fabrika kuracağı müjdesini verdi. HABER 24

banner279
17 Mart 2017 Cuma 15:20
Bakan Soylu’dan Hakkari’ye fabrika müjdesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmirli bir iş adamının Hakkari’ye 390 milyonluk ve 4 bin 500 kişinin istihdam edileceği bir fabrika kuracağı müjdesini verdi.

Sabah saatlerinde Hakkari’ye gelen Bakan Soylu ve beraberindekiler, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Hakkari Eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, HATSO Başkanı Servet Taş, iş adamları, STK temsilcileri ve bazı kurum amirleri tarafından karşılandı. Bakan Soylu, daha sonra bir kafede düzenlenen kahvaltıda kanaat önderleri, mahalle muhtarları ve STK temsilcileri ile bir araya geldi.

BATILI ÜLKELERE SERT TEPKİ

Kahvaltı programında konuşan Bakan Soylu, Çin ve Japonya’nın ekonomik liderliğe doğru pay kapma yarışı içerisinde olduklarını belirterek, siyasi açıdan ise Ortadoğu’daki gelişmelere değindi. Soylu, “Terör örgütlerinin eliyle bir anlamda vekalet savaşlarının devam ettiği güney sınırlarımızda, bu ülkeler hangi dala sarılacaklarını sarılmış ve açıkça söylüyorum ki şu anda bir kararsızlık içerisinde devam ediyor. Bu memleket çok çekti. On yıllardan beri çok çekti. 1960 darbesinde de çok çekti. Bizi sürekli terbiye etmeye çalıştılar. Kardeşi kardeşe kırdırarak bizi tembih etmeye çalıştılar. Her gün patronumuzu değiştirdiler. Bize ‘siz bu ülkeyi yönetemezsiniz’ dediler. Ülkemizin tamamını bir gün terörizmle terbiye etmeye çalıştılar. Bir gün anarşizmle terbiye etmeye çalıştılar, bir gün ekonomik krizle terbiye etmeye çalıştılar. Bir gün bu millet tarafından sevilen ve yüzde 50 oy ile seçilen Başbakanını idam ederek terbiye etmeye çalıştılar. 1971 muhtırasıyla terbiye etmeye çalıştılar. Bir gün çocuklarımızı sağcı solcu diye iki annenin çocuklarına pusu kurarak, öldürerek terbiye etmeye çalıştılar. Mezheplerimiz üzerinden bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bir gün etnik kimliklerimiz üzerinden bizi terbiye etmeye çalıştılar. 1980 darbesiyle terbiye etmeye çalıştılar. İşte bütün bunlarla bizi terbiye etmeye çalıştılar. 15 Temmuz’da Pensilvanya talimatıyla F16’larla, helikopterlerle ve tanklarla masum sivil vatandaşların üzerine saldırarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bizi bir adım geriye itmek için her türlü vesayet odağını ortaya soktular. Bazen yargıyı bazen de darbecileri ve medyayı devreye soktular. Ekonomik kriz oluşturarak terbiye etmeye çalıştılar” dedi.

“HALKI KORKUTARAK OY TOPLADILAR”

Bakan Soylu, bazılarının halkı sindirerek ve korkutarak oy topladığına da değinerek, “Sandık kuruluna gittiler, akşam evlerini ziyaret ettiler. ‘Eğer yarın yanlış yaparsanız, çoluğunuza çocuğunuza haddini bildiririz’ dediler. Peki hani sivil siyaset, hani demokratik siyaset? AK Parti’den hangi birisi vatandaşı tehdit etti? Evet bu ülkede kalleşlerin gölgesinde vatandaşı seçime zorladılar. Biz bunların hepsini beraber yaşadık” ifadelerini kullandı.

“KİMİN HADDİNEDİR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ TÜKÜRÜĞÜ İLE BOĞMAK”

Tutuklu HDP Milletvekili Abdullah Zeydan’a da sözlerinden dolayı tepki gösteren Bakan Soylu, “Kimin haddinedir ki ‘TC’yi tükürüğümüzle boğarız’ demeye, kimin hakkı var? Bunu söyleme hakkına kimse sahip değildir. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Annelerin 12-13 yaşlarındaki evlatlarının nasıl kendilerinden koparılıp, sevgiye ihtiyacı varken dağa götürülür. Bundan daha büyük bir alçaklık yoktur. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da talimatıdır. Eğer bu bölgede bir annenin çocuğu dağa götürülüyorsa, bende bir İçişleri Bakanı olarak bunu görmezden geliyorsam, bu İçişleri Bakanlığı bana haram olsun” diye konuştu.

Konuşmasında 61 ve 82 anayasasına da değinen Bakan Soylu, “1971 muhtırasında ‘hayır bu antidemokratik değildir’ diyemeyen hakim ve savcılar kime bağlıydılar. 1990 darbesinden sonra 17 yaşındaki çocuğun idamının yapılabilmesi için yaşını 19’a yükselten hakimler ve savcılar kime bağlıydılar? 28 Şubat’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesine seçilen, ardından ‘milletle ilişkileri ve muhabbeti iyidir, o zaman bunun önünü kesmek lazım’ deyip siyasi yasaklı hale getirilerek ve cezaevine gönderen yargıçlar, hakim ve savcılar kime bağlıydılar?” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu’nun konuşması esnasında Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İzmirli bir iş adamının Hakkari’ye yapacağı metal fabrika ile ilgili gönderdiği notu takdim etti. Notu alan Bakan Soylu, okuduktan sonra gülümseyerek, “Bu daha ne ki” dedi.

Kahvaltı programı çıkışında kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “16 Nisan’da tüm oyunları bozmaya, büyümeye, kardeşliğe ve beraberliğe karşı sandıkları patlatmaya hazır mısınız?” diye sorunca, halktan hep bir ağızdan “evet” cevabını aldı. Soylu, “terörü bitireceğiz, kardeşliğimizi bütün dünyaya duyuracağız” dedi.

Soylu, İzmirli bir iş adamı tarafından Hakkari’ye 390 milyonluk ve 4 bin 500 kişinin istihdam edileceği bir metal fabrikası kurulacağı müjdesini de vererek esnafları ziyaret etti. Cuma namazını Hakkari’deki vatandaşlarla kılan Bakan Soylu, daha sonra Yüksekova ilçesinde yapılacak mitinge katılmak üzere helikopterle Hakkari’den ayrıldı.

(Mimar Kaya / İHA)

Son Güncelleme: 17.03.2017 17:24
Anahtar Kelimeler:
IstanbulYangınAvm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287