Başbakan Yıldırım: Ne diplomasiye ne de insanlığa sığar

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’yi kullanarak seçim kazanmak için yaptığı bu önemli değişikliğe karşı çıkmak, bakanlara engel koymak, uçaklarına iniş izin vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar” dedi.

banner279
11 Mart 2017 Cumartesi 20:28

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’yi kullanarak seçim kazanmak için yaptığı bu önemli değişikliğe karşı çıkmak, bakanlara engel koymak, uçaklarına iniş izin vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, iki gün önce ilçe ziyaretleri yaptığı İzmir’e yeniden gelerek, kentteki AK Parti İzmir İl Başkanlığının yeni binasını hizmete açtı. Parti binasını balkonundan halka hitap eden Yıldırım’a İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Miting havasında geçen açılışa Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Başbakan Yıldırım, iş yapmaktan açılış yapmaya vakit bulamadıklarını belirterek, Türkiye’nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine hizmet götürmek için durmadan çalıştıklarını ifade etti.

“YENİ MEKAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞARI GETİRİR”

Yeni il binasının yeni başarılar getireceğini belirten Başbakan Yıldırım, “İzmir benim memleketim, İzmir benim şehrim. İzmir’e zaman ayırmasak olmaz dedik. Şu yiğit İzmirlilerle bir kucaklaşalım, yeni il binamızda hasret giderelim dedim. Eskilerin güzel bir sözü var. Tebdili mekanda ferahlık vardır. Yeni mekan değişikliği başarı getirir. İnşallah zaten gittikçe başarısını arttıran İzmir il teşkilatımız yeni binasından çok daha başarılı hizmetlere imza atacak. Önemli olan sadece binalar değil, içerideki insanların mutluluğudur. AK Parti 81 ilin siyasetteki baba ocağıdır” dedi.

"EL PENÇE DİVAN DURAN BİR TÜRKİYE YOK"

15 Temmuz darbe girişiminden itibaren İzmirlilerin de gece gündüz nöbetler tuttuğunu hatırlatan Yıldırım, “Meydanları alçaklara dar ettiniz. Bu birliktelikten aldığımız güçle milletin adamı Sayın Erdoğan’ın önünü kapatamadılar. Siyaset yasağı getirenlere millet dersini verdi. Bize muhtıra verenlere biz sadece muhtırayı milletten alırız dedik. Millet hep yanımızda oldu. 2007 referandumu geldi sonra, bu sefer vesayet kırmızı kart gördü. Nihayet demokrasi AK Parti ile daha da güçlenmeye başladı. 2014’te Cumhurbaşkanını millet doğrudan seçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçilmiş olarak millet için göreve başladı. İşimiz yeni başlıyor, çünkü 15 yılda Türkiye’de işler çok değişti. Köprünün altından çok sular aktı. Artık IMF karşısında el pençe divan duran bir Türkiye yok. Artık yabancı ülkelerin kullandığı teknolojileri izleyen bir Türkiye yok. Artık Avrupa Asya kıtaları köprülerle bağlanıyor” diye konuştu.

“HİZMET AŞKIYLA DAĞLARI FERHAT OLUP DELİYORUZ”

Türkiye’de yaptıkları yatırımları anımsatan Başbakan Yıldırım, “Hizmet aşkıyla dağları deliyoruz. Dağları Ferhat olup deliyoruz. Şirinimize milletimize ulaşmak için. Önceki hükümetlerin içinden çıkamadığı Bolu Tünelini hizmete aldık. Eskiden Kastamonu Çankırı kışın geçit vermezdi, şimdi 8 dakika. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böleriz ama ülkeyi böldürtmeyiz” dedi.

“NE DİPLOMASİYE NE DE İNSANLIĞA SIĞAR”

Referanduma 36 gün kaldığını belirten Başbakan Yıldırım, Avrupa ülkelerinin tutumlarını da eleştirdi. Başbakan Yıldırım, “Bu anayasa değişikliğine terör örgütleri hayır diyor. Bunların yanına Almanya’da Hollanda da katıldı. Alayınız katılın alayınız. Bize Allah yeter bize millet yeter. Evellallah hepsine verecek cevabımız var. Mesafeler bize engel değil. İlk buluşmamız Almanya’da yaptık. Sonra ne olduysa oldu, Almanya başladı hayır propagandası yapmaya, taraf oldu. Hayır kampanyasına katıldı. Bu demokrasiyi yaralayan girişimleri üzüntü ile takip ediyoruz. 2017 Avrupa’da seçim yılı, Almanya’da, Fransa’da, Hollanda’da seçim var. Onlar bıraksınlar Türkiye ile uğraşmayı kendi işlerine baksınlar. Türkiye kendi işini kendi görür. Türkiye’yi kullanarak seçim kazanmak için yaptığı bu önemli değişikliği karşı çıkmak, bakanlara engel koymak, uçaklarına iniş izin vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar. Bütün bunları bir kenara not edeceğiz. Ama günü gelince gereğin ne ise onu da yapacağız. Türkiye üzerinden Avrupa’nın rant sağlamasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ KARARTIYORLAR”

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da referandum sürencine değinerek, “Yenilenmenin arifesindeyiz. İnşallah 16 Nisan’da bu ülkenin vatansever evlatları cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet diyecek. Adında halk geçen bir parti var. Çocukların geleceği için hayır diyeceklerini söyleyerek, çocuklarının da geleceğini karartıyorlar” dedi.

ROMANLARLA BİR ARAYA GELECEK

Başbakan Yıldırım, konuşmasını ardından yeni il binasının açılış kurdelesini kesti. Başbakan Yıldırım, açılışın ardından Türkiye’nin her yerinden davet edilen Romanlarla, akşam yemeği yemek üzere kentteki bir otele geçti.

HABER 24

Son Güncelleme: 11.03.2017 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287