Başbakan Yıldırım’dan bankacılara uyarı

Bankacılık sektörünü uyaran Başbakan Binali Yıldırım, "Bankacıları buradan uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın. Gerçek ekonomiye dönün. Yok etmeyi değil yaşatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliğinizden...

banner279
21 Ekim 2016 Cuma 20:01
Başbakan Yıldırım’dan bankacılara uyarı
Bankacılık sektörünü uyaran Başbakan Binali Yıldırım, "Bankacıları buradan uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın. Gerçek ekonomiye dönün. Yok etmeyi değil yaşatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliğinizden yaparsınız ya da size bunu yaptırırız" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da işdünyasına seslendi. 15 Temmuz darbe girişiminde söz eden Başbakan Yıldırım, "Büyük kahramanlık destanı yazıldı. Gerçek dost düşman kim ortaya çıktı. Aynı anda meydanlarda insanlar toplandı. Türkiye’de birlik, beraberlik, kardeşlik bozulmaz. Dünyaya böyle mesaj verdik. Mağdurlar oldu. 241 şehit ne olacak. Gaziler ne olacak. 79 milyonun yaşadığı travma ne olacak. Mağdur edebiyatını bir kenara bırakın. Herkes yaptığının hesabını verecek. Ki bir daha böyle bir işe kalkışmasınlar. Yargı işine bakacak. Gereğini yapacak. Gerekli hükümler verilecek. Mağdur söylemlerinin bir temeli yoktur. Bu da FETÖ terör örgütünün ayrı bir algı operasyonudur" dedi.

Başbakan Yıldırım bankacılık sektörünü uyardı
Konuşmasında bankacılara da seslenen Başbakan Binali Yıldırım, "Ekonomimiz küresel krize rağmen büyümeye devam etti. Bu sene yaşadığımız olaylardan dolayı büyüme istediğimiz şekilde olmadı. Büyüme olmayınca yeni fabrikalar yeni işalanları olmaz. Finans çevrelerine söyleyeceğim bir şey var. Türkiye’de sanayide sıkıntı yok. Tecrübe birikimi haddinden fazla. Her türü teknolojiye sahibiz. Ama finansman olarak dış bankalarımızın, dış partnerlerinden kaynaklı bir tereddüt var. Bu haksız bir tereddüt. Aşırı ihtiyatlı hareket ediyorlar, bu da bizim ekonomimize zarar veriyor. Bankacıları buradan uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın. Gerçek ekonomiye dönün. Yok etmeyi değil yaşatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliğinizden yaparsınız ya da size bunu yaptırırız. Fırsat ekonomisine asla ve asla müsamaha edemeyiz. Ekonomi ile ilgili zerre kadar sıkıntı yok. Ekonominin görünümü ile bankaların görünümü uyuşmuyor" diye konuştu.
(İHA)
(İHA)

Son Güncelleme: 21.10.2016 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287