Beştepe'de kritik zirve bugün!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere bugün Ankara’ya geliyor.

banner279
28 Eylül 2017 Perşembe 12:14
Beştepe'de kritik zirve bugün!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ağırlayacak. Bölgenin kaderi konusunda söz sahibi iki liderin gündeminde Astana ve Suriye’deki çatışmasızlık bölgeleri ile Kuzey Irak’taki gayrimeşru referandum var.

Uçak krizinin aşılması sonrasında Türkiye ve Rusya arasında her geçen gün güçlenen ilişkiler, iki liderin diyaloğu sayesinde bölgesel iş birliğine dönüştü. İki lider bölgesel sorunların aşılması için Ankara’da bir kez daha biraraya gelecek. Erdoğan ve Putin’in öncelikli ele alacağı konuların başında Astana sürecinde üzerinde anlaşılan “çatışmasızlık bölgeleri” var. Görüşmede İdlib başta olmak üzere çatışmasızlık bölgelere ilişkin takvimlendirme büyük oranda netleşecek.

ERDOĞAN'IN TAHRAN ZİYARETİNDE DEĞERLENDİRMELER PAYLAŞILACAK

Bölgeye sevk edilecek askeri güçlere ilişkin ayrıntılar da bu görüşmede ele alınacak. Türk, İran ve Rus askerilerinin bölgedeki sorumluluk alanları konusunda teknik heyetlerin yapmış olduğu çalışmalar liderler düzeyinde de görüşülmüş olacak. Değerlendirmeler Erdoğan’ın 4 Ekim’de İran’a gerçekleştireceği ziyarette Tahran’la da paylaşılacak.

IKBY’YE KARŞI ORTAK TAVIR

Erdoğan-Putin buluşmasında ele alınacak konuların bir diğeri ise IKBY’nin gayrimeşru referandumu olacak. İki ülke Irak’ın toprak bütünlüğünden yana tavrını açıklamıştı. Bölgede istikrar ve güvenliğin desteklenmesinin, coğrafyadaki kritik sorunların çözümü açısından son derece önemli gören iki liderin bu konuda atılacak adımları ele alması bekleniyor. Bu kapsamda Erdoğan’ın Putin’e “Türkiye’nin yaptırımlarına destek verin” çağrısı yapması bekleniyor.

MASADA S-400 VE ENERJİ DE VAR

Görüşmede Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 füzelerinin teslimatı, ortak üretimi ve modernizasyonu konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor. Yine enerji konuları, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği konuları da masada olacak. Bugün yapılacak toplantı, uçak krizi sonrasında ikili arasında gerçekleşecek 8’inci toplantı olacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere bugün Ankara’ya geliyor. Gündemde Astana ve Suriye’deki çatışmasızlık bölgeleri ile Barzani’nin gayrimeşru referandumu olacak. Erdoğan’ın Putin’e “Kuzey Irak yönetimine yönelik yaptırımlara destek verin” demesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280