Çavuşoğlu-Eide görüşmesinde Kıbrıs konuşuldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi Dışişleri Bakanlığında kabul etti. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Atina’da Yunan Hükümeti temsilcileriyle gerçekleştirdiği...

banner279
05 Aralık 2016 Pazartesi 14:34
Çavuşoğlu-Eide görüşmesinde Kıbrıs konuşuldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi Dışişleri Bakanlığında kabul etti.


Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Atina’da Yunan Hükümeti temsilcileriyle gerçekleştirdiği temasların ardından Ankara’ya gelen BMGS’nin Özel Danışmanı Eide ile gerçekleşen görüşmede, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulunması amacıyla sürdürülmekte olan müzakerelerde gelinen aşamadaki son gelişmeler ele alındı.


BM’nin 1 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada da belirtildiği şekilde, iki tarafın müzakerecileri bugünden itibaren müzakerelerde açıkta kalan konuları Ada’da konuşmaya başladıkları kaydedilerek, iki Liderin 9-11 Ocak tarihlerinde yeniden biraraya gelmeleri; 12 Ocak tarihinde ise garantörlerin de katılımıyla uluslararası bir konferans gerçekleşmesi öngörüldüğü ifade edildi.


BMGS Özel Danışmanı Eide’nin ziyaretinin, ortaya konulan bu yol haritası bağlamında Türkiye’nin görüşlerinin adıgeçene doğrudan aktarılması bağlamında önem taşıdığı vurgulandı.

Son Güncelleme: 06.12.2016 02:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280