Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı: İsrail ile ilişkiler ne boyutta ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İsrail ile de ilişkileri normalleştirme sürecine girdik. Yaptığımız anlaşma TBMM tarafından da onaylanınca karşılıklı Büyükelçilerimizi de atamış olacağız” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,...

banner279
11 Ağustos 2016 Perşembe 18:26
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı: İsrail ile ilişkiler ne boyutta ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İsrail ile de ilişkileri normalleştirme sürecine girdik. Yaptığımız anlaşma TBMM tarafından da onaylanınca karşılıklı Büyükelçilerimizi de atamış olacağız” dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki ile Dışişleri Bakanlığı’nda bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve daha sonrasında Türk halkına verdikleri destekten dolayı Filistin halkına teşekkür eden Çavuşoğlu, “Filistinliler, Türkiye’ye yapılmış bir darbe girişiminin kendilerine yapılmış bir darbe girişimi olduğunun altını her vesileyle çizdiler. Türkiye ile Filistinli kardeşlerimizin arasındaki gönül bağı örnek teşkil edecek bir gönül bağıdır. Filistin halkının kötü gün dostu olduğunu bu süreçte bir kere daha gördük. Filistin-İsrail meselesinde iki devletli çözüm için bundan sonra da gayret sarfedeceğiz. Biz bu güne kadar bu anlayış içinde olduk. Türkiye, İsrail ile sorun yaşamadan önce bu sürece çok ciddi katkı sağlamıştır. İsrail ile de ilişkileri normalleştirme sürecine girdik. Yaptığımız anlaşma TBMM tarafından da onaylanınca karşılıklı Büyükelçilerimizi de atamış olacağız” diye konuştu.
Bundan sonraki süreçte de Filistin davasına ve Ortadoğu barış sürecinde katkı sağlayacaklarının altını çizen Çavuşoğlu, “Fransa’nın son girişimine de destek verdiğimizi açıklamıştık. Filistinli kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Kalkınma yardımlarımızı ve insani yardımlarımızı hep sürdürdük. İsrail ile ilişkileri normalleştirme sürecinde Gazze’ye olan yardımlarımızı da arttırarak devam ettireceğiz. İlişkilerimizi normalleştirme şartlarımızdan bir tanesi de Filistin ve Gazze üzerindeki ambargoların kalkması ve yapacağımız insani yardımların önündeki engellerin kalkması. Yeni bir geminin yola çıkması için çalışıyoruz ve Kurban Bayramından önce bu yardımlarımızı Filistinli kardeşlerimize ulaştıracağız. Filistin’in daha fazla devlet tarafından tanınması içinde ortak çabalarımız devam edecek. Bu güne kadar 137 ülke bağımsız Filistin devletini tanıdı. Bu sayının daha fazla artması gerekiyor” açıklamasını yaptı.
(İHA)

Son Güncelleme: 11.08.2016 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287