Elvan "Yalan makinesi bile Kılıçdaroğlu’na tahammül edemez"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, "Bir yalan makinesi bile buna tahammül edemez, bozulur" dedi.

banner279
29 Mart 2017 Çarşamba 17:16
Elvan "Yalan makinesi bile Kılıçdaroğlu’na tahammül edemez"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, "Bir yalan makinesi bile buna tahammül edemez, bozulur" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği üyeleriyle bir araya gelen Elvan, bu coğrafyanın balını dünya birincisi yaparak marka haline getiren arıcılara teşekkür etti. Konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referandumu hatırlatan Elvan, bu referandumla ilgili olarak başta FETÖ ve PKK olmak üzere birçok terör örgütü ile birlikte Avrupa’nın ’hayır’ kampanyası yürüttüğünü söyledi. Bu terör örgütlerinin neden ’hayır’ kampanyası yaptıklarının iyi sorgulanması gerektiğine işaret eden Elvan, "Elbette 80 milyon insanımızın görüşüne saygı duyuyorum. Ama şunu görmemiz lazım; eğer FETÖ ve PKK ’hayır’ diyorsa ve Kandil’deki terörist başlarından biri kalkıp, ’16 Nisan’da evet çıkarsa bu PKK’nın sonu olur’ diyorsa, bizim bu vatanını seven, milletini seven, devletini seven, ay yıldızlı bayrağını seven her bir ferdi olarak ’evet’ dememiz gerekir. Bize düşen görev de budur" diye konuştu.

16 Nisan referandumunun bir genel seçim değil, bir siyasi parti meselesi değil memleket meselesi olduğunu vurgulayan Elvan, "Memleketimizin bekası için, ülkemizin birliği, dirliği için, daha da güçlenmesi için hep birlikte bu referandumda ’evet’ dememiz gerekir. Mevcut sorunların hepsi çözülür. Mega projeleri yaparız, yolları, köprüleri, tünelleri hepsini yaparız. Ama önemli olan memleket meselesi. Önemli olan bu memleketin geleceği, ülkemizin geleceği, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğidir. Bu vatan kolay kurulmadı. Bu vatanı ninelerimiz, dedelerimiz yokluk içerisinde mücadele ederek kurdu. O nedenle vatanımıza birlikte sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

"AYAKÜSTÜ 40 YALANIN BELİNİ BÜKÜYOR"

Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Elvan, ayaküstü 40 yalanın belini büktüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bir yalan makinesi bile buna tahammül edemez. Yalan makinesi bozulur. ’Yeni sistemde bakan ömür boyu dokunulmazlığa sahip oluyor’ diyor. Bu da bir başka yalan. Şu an neyse, yeni sistemde de o olacak. Benim dokunulmazlığım kaldırıldığı an, yani ben milletvekilliğini bıraktığım an dokunulmazlığım kalkıyor. Yeni sistemde de bu olacak. ’Bin 500 tane başkan yardımcılığı kurulabilir’ diyor. Bu millet meczup mu seçiyor sevgili kardeşlerim? Milletle alay ediyor aslında, milletin değerleri ile alay ediyor. Millet elbette doğru kararını verecektir. Siz bizi iktidara getirdiniz, 36 bakanlık vardı, biz bunu 25’e düşürdük. Biz bunu 100 bakanlık yapamaz mıydık? Yapardık. Şimdi başbakan yardımcılığı var. Biz bunu 100 tane yapamaz mıydık? Yaptık mı peki? Neden yapalım? Çünkü yapmayız, vatandaşa hesap veremeyiz."

"TÜRKİYE’DE 18-25 YAŞ GRUBU 9 MİLYON GENÇ VAR"

18 yaşında seçilme hakkı verilmesiyle ilgili eleştirilere de cevap veren Elvan, Türkiye’de 18-25 grubu arasında 9 milyon gencin bulunduğunu belirterek, "Bu 9 milyon gencimizin seçme hakkı var. Biz dedik ki; bunların madem seçme hakkı var, seçilme hakkı da olsun. Çünkü 9 milyonluk nüfusu temsil ediyorlar. Bir çiftçi, bir arı yetiştirici, Toros dağlarında yaşayan Yörükler kendisinin bir temsilcisi olmasını istemez mi? İster tabi, çünkü kendi haklarını korusun diye. Kadınlar daha çok kadın milletvekili ister, kadınların hakkını korusun diye. İşte gençleri de temsilen 3-5 tane milletvekili olsa, bunun ne zararı olur. Aksine faydası olur, o gençlerin sorunlarını meclise taşır" şeklinde konuştu.

Elvan, arı yetiştiricilerinin kendisine ilettiği sorunlardan biri olan sahte bal ile ilgili olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bununla ilgili bir yasa tasarısı hazırladığını kaydederek, "Çok ağır cezalar getiriyoruz. Özellikle sahte ürün satanlara ağır cezalar getiriyoruz ve sonrasında hapis cezaları da getiriyoruz. Kim yapıyorsa bunun cezasını çekecek" dedi.

Bakan Elvan, konuşmasının ardından kendisine ikram edilen baldan yedi.

HABER 24

Son Güncelleme: 29.03.2017 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287