Görevden uzaklaştırma kararına Kılıçdaroğlu’ndan  tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgez’dinin görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

banner279
09 Aralık 2017 Cumartesi 17:54
Görevden uzaklaştırma kararına Kılıçdaroğlu’ndan  tepki

Kılıçadaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasının ardından Ataşehir Belediyesine gelerek İlgezdi’nin avukatı ve Battal İlgezdi ile birlikte basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Verilen karar hukuka aykırı bir karardır, tümüyle siyasi bir karardır. Bu toplantıyı yapmamızın amacı; bütün medya mensuplarının doğru bilgilendirilmesi gerekir. Ataşehir Belediye başkanının görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili alınan kararın ne kadar hukuksuz olduğunu bütün ayrıntılarıyla açıklayacağız. Avukatın yaptığı açıklamayı savunma olarak düşünmeyin, bu açıklama savunma amacıyla değil, kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler üzerine ve benim isteğimle kendisi gidip ailesini yakınlarını ve kendisini savcılığa ihbar etmiştir. Buyurun her türlü soruşturmayı yapın denilmiştir. O soruşturmalarında hepsi yapılmıştır. 
Görevden Alınmasının Ardından Battal İlgezdi Şu Açıklamayı yapmıştı 
İçişleri Bakanlığı tarafından Anayasa'nın 127'nci maddesinin verdiği yetkiyle görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediye önünde açıklama yaptı.
İçişleri Bakanlığı, Anayasa'nın 127'nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 06.12.2017 itibariyle görevinden uzaklaştırılmasına karar verildiğini açıklanmıştı. İHA'nın haberine göre kararın ardından CHP'li yöneticiler, ilçe başkanları ve vatandaşlar Ataşehir Belediyesi'nin önüne akın etti.
Belediye binası önünde açıklamaya yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Belediye başkanlığında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdim. Kendini şikayet eden ilk belediye başkanı benim. Hodri meydan kendi belediyelerini gitsinler şikayet etsin. Ben bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve beraat kararı verilmiştir. Ne iddiaysa evrak karartıyormuşuz. Bu siyasi bir süreçtir. Hukuk burada çökmüştür. Söyleyeceğim başka bir şey yoktur.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI
İçişleri Bakanlığı'ndan Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin yapılan açıklamada "İmar Kanunu'na, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na, Devlet İhale Kanunu'na aykırı hareketle Görevi Kötüye Kullanma, Belediyenin/Kamunun zararına sebebiyet verme, İhaleye Fesat Karıştırma, Haksız Mal Edinme, kamu görevlilerinin Gerçeğe Aykırı Belge Düzenlemesine göz yumulması" ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287