"Her şeye ’hayır’ demekle..."

Gümrük ve Ticarete Bakanı Bülent Tüfenkci, devrim otomobilinin yapılmasında da "hayır" diyenlerin olduğunu hatırlatarak, “Her şeye hayır demekle memleket için hayırlı bir iş yapmış olmuyorlar. Biz önümüzdeki referandumda hayırlı bir iş yapmak için evet diyeceğiz” dedi.

banner279
15 Şubat 2017 Çarşamba 17:21
"Her şeye ’hayır’ demekle..."

Gümrük ve Ticarete Bakanı Bülent Tüfenkci, devrim otomobilinin yapılmasında da "hayır" diyenlerin olduğunu hatırlatarak, “Her şeye hayır demekle memleket için hayırlı bir iş yapmış olmuyorlar. Biz önümüzdeki referandumda hayırlı bir iş yapmak için evet diyeceğiz” dedi.

Birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Bakan Bülent Tüfenkci, öncelikle sanayi esnafını gezerek sorunlarını ve isteklerini dinledi. Bakan Tüfenkci ardından sanayi bölgesinde yapılan ayrı iş yeri projesinin temel atma törenine katıldı. Ardından Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası tarafından yaptırılan Sosyal Tesisin açılışını gerçekleştiren Bakan Tüfenkci, burada öğle yemeği yedi. Bakan Tüfenkci, daha sonra Sanayi Odasında düzenlenen 14’üncü Teknoloji Ödülleri Törenine katıldı.

Burada konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hepimiz, hepiniz Türkiye’nin daha müreffeh bir ülke olmasının davasını güdüyoruz. Aynı hedefe yürüyoruz” dedi. 65’inci hükümet olarak, yasama alanında yoğun çalışmalarının yanı sıra ekonomi alanında da aldıkları kararlarla önemli adımlar attıklarını belirten Bakan Tüfenkci, “Türkiye’nin son 2 yılda yaşadığı döneme baktığımızda, Gezi Parkı olaylarıyla başlayan bir süreç, akabinde 17-25 Aralık olayları, akabinde de 15 Temmuz’da darbe girişimiyle zirveye çıkan bir hainlik. Bütün bunların tamamına baktığımızda tamamı Türkiye’nin gerilemesine yönelik. Ne oldu Gezi Parkı olayları oldu. Sonra da o ağaçların bahane olduğu ortaya çıkan olayları başlatan kimlere zarar verdi. Sana verdi, bana verdi, sanayiciye, esnafa zarar verdi. Bu ülkenin kaynakları kimlere peşkeş çekildi. 17-25 Aralıkta bir anlamda yargı darbesi yapmaya çalışanlar, Halk Bankası üzerinden operasyon çekenler, Türkiye’nin Kuzey Irak ile arasında petrol anlaşmalarını askıya almalarına veya oradaki Türkiye’nin kazancının başka ülkelere peşkeş çekenler 15 Temmuz’da kimlerle iş birliği yaptığı görmüş olduk. Ama kaybeden Türkiye oldu” şeklinde konuştu.

“GÜÇLÜ OLMAK İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ GEREKLİ"

Bakan Tüfenkci, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Bizlerin gerçekten önümüzde Cumhurbaşkanlığı-Hükümet sistemi oylaması var. Biz istiyoruz ki güçlü bir ülke osun. Biz istiyoruz ki hızlı kararlar alınsın. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu coğrafyayı düşündüğünüzde güçlü olsun. Bir yandan PKK, bir yadan DHKPC, diğer yandan DEAŞ ve FETÖ ile ard arda ihale almış gibi sürekli Türkiye’yi zayıflatmaya yönelik kimin maşası olduğu belli olan bu terör örgütleri ile hızlı bir şekilde başa çıkabilmek hızlı hareket etmemiz lazım. Rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ten, İnönü’den başlayan Cuumhurbaşkanı Başbakan çatışmaları, rahmetli Bülent Ecevit’in kendi getirdiği Cumhurbaşkanı ile yaşadıkları bir Anayasa kitabının havalarda fırlamasıyla beraber Türkiye’nin neler kaybettiğini hatırlıyorsunuz. Kendimizi toparlayabilmemiz için, firmaları toparlayabilmemiz için neler yapıldığını hatırlayın. Ondan sonra 2002 yılından sonra tek başına iktidar ile Türkiye toplandı. 2017 yılına güçlü bir şekilde başladık. Aralık ayından itibaren yükselen ihracatımız 2017 yılı Ocak ayında tüm Dünya’da yüzde 3.1 azalırken, ülkemizde yüzde 18.1’lik şekilde yüksek bir artış gösterdi. Devrim otomobillerinin Eskişehir’de üretildiğini unutmak mümkün değil. O zaman da hayır diyenler vardı. Bunu Türkiye yapamaz diyenler var. Köprüler yapıldığında, havaalanları yapıldığında hayır diyenler çoktu. Geldiğimiz nokta itibari ile o hayır diyenlerin yanıldığını görüyoruz. Her şeye hayır demekle memleket içim hayırlı bir iş yapmış olmuyorlar. Biz önümüzdeki referandum da biz hayırlı bir iş yapmak için evet diyeceğiz.”

Bakan Tüfenkci, sanayi ve iş adamlarıyla toplantısının ardından çeşitli ziyaretlerine devam etti.

Son Güncelleme: 15.02.2017 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287