İçişleri Bakanı "Harekatlar yeni güvenlik anlayışının yansıması"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye’nin sınır dışındaki harekatları doğrudan doğruya ülkemizin iç güvenliği ile ilgili meseledir. Ülkemize yönelik tehditleri kendi dışımızda karşılamaya dönük yeni güvenlik anlayışının...

banner279
23 Kasım 2016 Çarşamba 15:13
İçişleri Bakanı "Harekatlar yeni güvenlik anlayışının yansıması"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye’nin sınır dışındaki harekatları doğrudan doğruya ülkemizin iç güvenliği ile ilgili meseledir. Ülkemize yönelik tehditleri kendi dışımızda karşılamaya dönük yeni güvenlik anlayışının bir yansımasıdır" dedi.
Bakan Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığı ve bağlı kurumlara ilişkin sunum yaptı. 21. yüzyılın bilginin, teknolojinin, toplumlar arası ilişkilerin arttığı, terörün yoğunluk yaşandığı bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, "Bu coğrafya Suriye merkezli göç dalgası, Suriye ve Irak topraklarında gelişen DEAŞ terör örgütü ile buralarda faaliyet gösteren PKK, KCK, PYD, YPG güvenlik dengesini olumsuz yönde etkilemiştir. Uzak, yakın bütün ülkelerin ilgisini çeken, önemli kaynaklara sahip kadim medeniyet beşiği olan Ortadoğu’nun dünya ile olan etkileşimi bugün maalesef barışı önceleyen bir anlayışla bina edilmemektedir. Vekalet savaşları olarak tanımlayabileceğimiz bu çatışma ortamı, bölgemizle çeşitli nedenlerle ilgili olanların küresel anlamda doğru ve net stratejilerinin olmaması doğal sonuç olarak sürmektedir. Bütün bu resim içerisinde Türkiye, Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika gibi farklı kültürlerin bir arada yaşayabildiği bir medeniyet havzasının ortasında yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE DEAŞ’A NET TAVIR SERGİLEDİ”
DEAŞ’a karşı Türkiye’nin net bir tavır sergilediğini belirten Soylu, "Türkiye’nin sınır dışındaki harekatları doğrudan doğruya ülkemizin iç güvenliği ile ilgili meseledir. Ülkemize yönelik tehditleri kendi dışımızda karşılamaya dönük yeni güvenlik anlayışının bir yansımasıdır. Ülkemizin iç güvenliği ile ilgili en önemli çatışma alanlarından biri de PKK terör örgütüne yönelik yürütülen mücadeledir. Kendini yıllarca şiddet, Türkiye’nin büyümesinin, zenginleşmesinin, kalkınmasının önünü kesme noktasında konumlandıran terör örgütü, aslında en büyük zararı Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımıza ve ülkemizdeki tüm vatandaşlarımıza vermektedir. Türkiye’nin terörle mücadelesi kadar terörizmle yaptığı mücadele de ayrı bir önem arz etmektedir. Ekonomik ve sosyal politikalar eliyle 14 yıldır gerçekleştirdiği güçlü altyapı, ulaştığı rakamsal büyüklüklerle Türkiye terörle ve terörizmle mücadelede gelişme ve kalkınma anlayışıyla sürdürmektedir" dedi.
Bakan Soylu, İçişleri Bakanlığına personel alımlarının devam etiğini belirterek, "4 bin Özel Harekat polisi, Polis Meslek Yüksekokulları’na 2 bin 500 lise mezunu, 2 bin komiser yardımcısı, üniversite mezunlarından 10 bin polis alımı yapılmıştır. Lise mezunları arasından 10 bin Özel Harekat polisi alımları yapılmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde ise 2016 yılı boyunca 700 subay, 3 bin 450 astsubay, 9 bin uzman jandarma alımı halen devam etmektedir. Dahil Güvenlik Komutanlığında 50 subay, 105 astsubay ve 635 uzaman erbaş alımı devam etmektedir. 5 ilde çarşı bekçisi alımı ilanına çıkılmış, bin 233 kişinin ataması yapılarak göreve başlamıştır. 733 kişinin işlemleri devam etmektedir" şeklinde konuştu.
Plaka tanıma sistemi, elektronik denetleme sistemi ile kent güvenlik sistemini birleştireceklerini belirten Bakan Soylu, aranan araçların, ikiz plakalı araçların tespitine yönelik benzin istasyonlarının da sisteme entegre edilmesinin sağlanacağını ifade etti.

“41 BELEDİYE BAŞKANI, 104 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YERİNE GÖREVLENDİRME YAPILDI”
Bakan Soylu, terörle mücadele kapsamında belediyelere yapılan operasyonlardan bahsederek, "36’sı PKK/KCK ve 5’i FETÖ/PYD ile ilintili olmak üzere terör nedeniyle toplam 41 belediye başkanı ve 92 PKK/KCK olmak üzere 12 FETÖ bağlantılı olmak üzere 104 belediye meclis üyesi yerlerine görevlendirme yapılmıştır" ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu, FETÖ soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı personeli hakkında şu bilgileri verdi:
"FETÖ soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı personeli çeşitli kademelerden 12 bin 985 kişi görevden uzaklaştırılmış, 356 kişi gözaltına alınmış, 9 bin 786 kişi tutuklanmış, 6 bin 138 kişi serbest bırakılmıştır. 467 firari olup, ihraç edilen personel sayısı 21 bin 929 kişidir. Göreve iade edilen kişi sayısı 3 bin 569 kişidir. 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizin ailelerine 40 milyon 594 bin 687 TL tazminat ödenmiştir. Yaralananlara 75 milyon 967 bin 34 TL olmak üzere 15 Kasım 2016 tarihi itibariyle toplam 116 milyon 561 bin 721 TL nakdi tazminat ödenmiştir."
 

Son Güncelleme: 23.11.2016 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287