Kılıç: FETÖ’ye giden her kuruş millete ihanettir

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ terör örgütüne giden her kuruşun millete ihanet olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam Samsun Cumhuriyet Meydanı’na akın ederek demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar,...

banner279
11 Ağustos 2016 Perşembe 08:35
Kılıç: FETÖ’ye giden her kuruş millete ihanettir

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ terör örgütüne giden her kuruşun millete ihanet olduğunu söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam Samsun Cumhuriyet Meydanı’na akın ederek demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’son gün’ olarak belirttiği dün gece de meydanı doldurdu.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki son gün nöbetine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Platforma çıkarak vatandaşlara seslenen Bakan Kılıç, FETÖ terör örgütüne üye olan, sempati besleyen, maddi kaynak aktaran, destek olan herkesin karşısında milletin olacağını ve terör örgütüne giden her kuruşun da millete ihanet olacağını söyledi.
15 Temmuz gecesini unutmayacaklarını belirten Bakan Kılıç, “15 Temmuz gecesi hainler tarafından, FETÖ terör örgütü üyeleri tarafından, hain darbe girişimi çabası ortaya konurken, biz Dışişleri Bakanımız ile birlikte Samsun’daydık. Çok kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın ‘meydanlarımıza çıkın, demokrasimize, devletimize, milletimize, hukuka ve insan haklarına sahip çıkın’ çağrısı üzerine Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Samsun’da da milletimiz meydanlara akın akın geldiniz. O geceyi unutmayacağız. Unutmamakla beraber de çıkarttığımız dersleri en iyi şekilde uygulayarak geleceğe doğru yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen demokrasi mitingine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans ile bağlanmasına izin vermeyen Almanya’ya tepki gösteren Bakan Kılıç, “Almanya’nın Köln şehrinde hemşehrilerimizin, Türkiye’den oraya gitmiş olan gurbetteki kardeşlerimiz demokrasi mitingine katıldı. Maalesef Alman makamlarının bazıları o gün Cumhurbaşkanımızın canlı yayından Köln’e bağlanmasının önüne engel koydular. Bunu çok kısa bir süre içerisinde hızlı karar alarak yaptılar. Açıklayamadıkları bir kararla yaptılar. Bardağın dolu tarafına baktığımızda, istedikleri zaman çok hızlı kararlar verebiliyorlarmış. Yıllar yılı Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın Almanya’daki teröristlerle alakalı olarak, PKK terör örgütünün üyelerinin ülkemize iadesi, DHKP-C terör örgütünün ülkemize iadesi ile ilgili ortaya koymuş oldukları talebimiz için ‘yargı süreci var. Onu beklemek zorundayız’ dediler. Bu yargı süreçleri bir türlü bitmedi. Almanya’daki o toplantıya Cumhurbaşkanımızın bağlanmasını engelleyeceği kararı 24 saat gibi kısa bir sürede aldılar. Demek ki isteyince kararları alabiliyorsunuz. Teröristleri Türkiye’ye iade etmeyle ilgili çalışmalarınızı hızlı bir şekilde başlatmanızı bekliyoruz” diye konuştu.

"FETÖ’YE GİDEN HER KURUŞ MİLLETE İHANETTİR"
Fethullah Gülen’in gelip hesap vereceğini ifade eden Bakan Kılıç, “Dünyada hak ve hukuk mücadelesi ile ilgili görüntüler verildiği zaman son 20 yıldır hangi görüntü verilir? Çin’de Tiananmen meydanında tanka karşı direnen bir Çinlinin görüntüsüdür. Bir kişi. Televizyonlarda görüntülerde görüyorsunuz. 15 Temmuz gecesi Türkiye’de yüzlercesi, binlercesi yaşandı. İşte bunları unutturmayacağız, bunları hatırlayacağız. Milletimizin terör örgütüne karşı nasıl direndiğini hatırlayacağız. Bu FETÖ terör örgütü, onun başı Pensilvanya’da oturuyor ya, oda gelecek buraya size hesap verecek. 15 Temmuz gecesi millet o hesabı kesti. Ama şunu unutmayın: Bu terör örgütüne üye olan, sempati besleyen, bunlara maddi kaynak aktaran, destek olan herkes bu milletin karşısındadır. Onlara giden her kuruş bu millete ihanettir. Herkes buna göre çalışmalarını sürdürecek. Kılı kırk yaracağız. Kimseye de herhangi bir şekilde yanlış bir şey yapmak, yanlış bir şekilde anılmasına sebebiyet vermek istemiyoruz. Ama bildiklerimizden de asla geri durmayacağız. Her kim olursa olsun, her ne görev yapmış olursa olsun, bundan geri dönüş yoktur. Biz bu sözü milletimize verdik” şeklinde konuştu.

"BUNLAR BEYİNLERİNİ KİRAYA VERMEMİŞ, SATMIŞ"
FETÖ terör örgütünde bulunanların beyinlerini sattıklarını belirten Bakan Kılıç şöyle konuştu: “Yıllar yılı devlette hizmet etmiş bir takım bürokratlar, omuzlarında Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Türk ordusunun yıldızlarını taşıyan bir komutanın emir alacağı yer bellidir. Bürokrasideki arkadaşımızın emir alacağı yer bellidir. Ama gidiyorlar devletin alt kademesinde olan bir takım kişilerden talimat alıyorlar ve bu millete karşı yürüyorlar. Bunlar zihinlerini, beyinlerini, her şeyini vermişler. Kiraya da vermemiş, satmış. Bunlara karşı hep beraber mücadele edeceğiz. Ama biz adalet terazisinden asla şaşmayacağız.”
Konuşmasının ardından Bakan Kılıç ve beraberindekiler, Ankara’daki demokrasi nöbetine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını Cumhuriyet Meydanı’na konulan dev ekrandan izledi.
Son gün nöbetinde ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, bazı ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
(İHA)

Son Güncelleme: 11.08.2016 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280