Musul mesajı: Operasyonda da masada da olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul Operasyonuyla ilgili çok net konuştu. Erdoğan, "Operasyonda da olacağız, masada da olacağız; bunun dışında kalmamız mümkün değil" dedi.Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresinde konuşma yapan Erdoğan,...

banner279
17 Ekim 2016 Pazartesi 12:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul Operasyonuyla ilgili çok net konuştu. Erdoğan, "Operasyonda da olacağız, masada da olacağız; bunun dışında kalmamız mümkün değil" dedi.


Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresinde konuşma yapan Erdoğan, Musul Operasyonuna ilişkin, "Türkiye’nin olmadığı bir operasyondan doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Operasyonda da olacağız, masada da olacağız, bunun dışında kalmamız mümkün değil" dedi.

"TÜRKİYE’NİN OPERASYON DIŞINDA TUTULMAK İSTENMESİNİN SEBEBİ.."
Erdoğan, Türkiye’nin neden Musul Operasyonu dışında tutulmak istendiğini de değinerek, "Ülkemizin Musul Operasyonu dışında tutulmasının sebebi, Türkiye’nin orada mezhep çatışmasının önüne geçeceği bilindiği için. Biz Sünni-Şii çatışmasına evet diyemeyiz. Irak Ordusu Şia’dan oluşuyor. Bunlar Musul’a geldikleri zaman Sünnilerle vuruşacaklar. Kusura bakmasınlar, biz yeni mezhep çatışmalarına evet diyemeyiz" ifadelerini kullandı:

ABD’YE NET UYARI
Cumhurbaşkanı, ABD’ye de net mesajlar gönderdi. Münbiç’ten terör örgütü PYD ve YPG militanlarının çıkarılacağı sözünün tutulmasını isteyen Erdoğan, "Oranın yüzde 95’i Araptır. Ama sözlerini tutmadılar biz de gereğini yaptık. Bu sabah bile bu mesaj iletildi. Eğer orayı PYD ve YPG’den temizlemezseniz sizinle ortaklığımız biter" diye konuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 17.10.2016 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287