Putin: Her türlü darbeye karşıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Biz her türlü darbe kalkışmasına, anayasaya aykırı olan bu tarz girişimlere karşıyız ve karşısında olacağız” dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir...

banner279
09 Ağustos 2016 Salı 16:15
Putin: Her türlü darbeye karşıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Biz her türlü darbe kalkışmasına, anayasaya aykırı olan bu tarz girişimlere karşıyız ve karşısında olacağız” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi öncesinde açıklamalarda bulundu. Putin, “Son yıllarda bizim ilişkilerimiz zaten hem seviyesi hem de içeriği açısından benzersiz bir nitelik taşıyordu. Fakat geçen sene Kasım ayında Rus askerlerinin öldürülmesinden sonra ilişkiler son derece düşük seviyeye geriledi. Şu anda Türkiye’nin iç siyasi durumu son derece zorlu ve Türkiye’nin bu zorlu günlerinde buraya gelme fırsatını ve zamanını bulmanız zaten hepimizin, her iki tarafın da, ikili ilişkilerin normalleşmesi için niyeti olduğunun bir ifadesidir. Bu gelişme de her iki ülkenin halkının hayrına olacaktır” dedi.
Darbe girişiminin yol açtığı krizden sonra Erdoğan’ı arayan ilk liderlerden biri olduğunu ifade eden Putin, “Bizim buradaki ilkesel tutumumuzu dile getirmek istiyorum. Biz her türlü darbe kalkışmasına, anayasaya aykırı olan bu tarz girişimlere karşıyız ve karşısında olacağız. Aynı zamanda siz ülkenin başındayken Türk halkının bu sorunların üstesinden geleceğine inanıyorum” dedi.
Bugün hem baş başa hem de genişletilmiş formatta ilişkileri ele alma fırsatı olacağını kaydeden Putin, “Ticari ve ekonomik ilişkilerin yeniden kurulması, terörle mücadele konusu da ele alınacaktır. Tekrar böyle bir fırsatımızın olduğuna çok seviniyorum. Hoş geldiniz diyorum” dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 09.08.2016 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287