“Türkiye-AB ilişkilerini sonlandırmalıyız”

Belçika Başbakanı Charles Michel ,“Türkiye-AB ilişkilerini sonlandırmalıyız” dedi. HABER24

banner279
22 Mart 2017 Çarşamba 15:06
“Türkiye-AB ilişkilerini sonlandırmalıyız”

Belçika Başbakanı Charles Michel ,“Türkiye-AB ilişkilerini sonlandırmalıyız” dedi.

Belçika Başbakanı Charles Michel, “Avrupa Birliği Türkiye’ye sadece mülteci krizi dolayısıyla bağlı. Türkiye bizi en zayıf olduğumuz nokta ile kendine bağlıyor. Aslında Türkiye bize ekonomik olarak bağlı fakat biz onlar gibi tehdit etmiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’nin Avrupa Birliğinden 3 milyar euro istediğini fakat hala istenilen şartlara ve koşullara uymadığını söyleyen Michel müzakerelerin sonlandırılmasını istedi. Son olaylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabul edilemez açıklamaları olduğunu belirten Michel, zaten AB’nin tavrının net olduğunu da ekledi. Michel, “Türkiye ile mülteci anlaşması kesinlikle sorgulanmalı. Bizim dış sınırları sorgulamak Erdoğan’a kalmadı, gelecekte biz kendi sınırları korumak için çalışmalıyız ve hatta Avrupa güvenliğini garanti altına almalıyız" diye konuştu.

Bu açıklamaları yapan Belçika Başbakanı Michel geçen yıl ise Türkiye ile yapılan mülteci anlaşmasıyla ilgili ‘Bu çok doğru yönde atılmış bir adım. Bu insan kaçakçılığını önlemek için örnek bir anlaşma’ demişti.

(Büşra Altınkaya / İHA)

Son Güncelleme: 22.03.2017 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ellyassa 2017-03-22 16:10:21

bu pisliklerin cok buyuk kasintilari var bunlarin kasintilarini tayyip alir tek yapacagi kapilari acacak asya ülkelerine reklam verecek ingilizce almanca arabca fransizca her ay 1,milyon multeciyi gönderecek 6.ayda avrupa birligi diye birse kalmaz bundan turkiye karli cikar EU yani avrupa birligine resti cekecek reisten bunu bekliyoruz avrupali turkler olarak

banner287