Türkiye Yemen’deki sözde hükümeti tanımadı

Dışişleri Bakanlığı, Yemen’de Hutiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh tarafından oluşturulan sözde Ulusal Kurtuluş Hükümetinin tanınmadığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer...

banner279
01 Aralık 2016 Perşembe 11:25
Türkiye Yemen’deki sözde hükümeti tanımadı

Dışişleri Bakanlığı, Yemen’de Hutiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh tarafından oluşturulan sözde Ulusal Kurtuluş Hükümetinin tanınmadığını açıkladı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yemen’de Hutiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh tarafından oluşturulan sözde Ulusal Kurtuluş Hükümeti’ni tanımıyoruz. Bu gayrimeşru yapılanmanın Birleşmiş Milletler aracılığında Yemen’deki soruna kalıcı siyasi çözüm bulunmasını amaçlayan çabalara katkısı olmayacağı açıktır. Yemen’de kamu düzeninin yeniden tesisi için meşru devlet otoritesinin tüm ülke sathında hakim kılınması elzemdir. Bu amaçla, uluslararası toplumun çabalarını meşruiyetin desteklenmesine yoğunlaştırması gereklidir.”
 

Son Güncelleme: 01.12.2016 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287