Yeni anayasada sona doğru: İlk değerlendirme geldi

AK Parti ve MHP arasındaki yeni anayasa çalışmaları sona erdi. AK Parti MHP’ye yanıtını iletti, şimdi söz liderlerde. Konuyla ilgili ilk değerlendirmeyse, MHP lideri Devlet Bahçeli’den geldi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin...

banner279
29 Kasım 2016 Salı 12:05

AK Parti ve MHP arasındaki yeni anayasa çalışmaları sona erdi. AK Parti MHP’ye yanıtını iletti, şimdi söz liderlerde. Konuyla ilgili ilk değerlendirmeyse, MHP lideri Devlet Bahçeli’den geldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni Anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Bahçeli, "MHP, değerli bir hukukçu kardeşimizi bu konuda görevlendirmiş ve AKP’nin aynı anlamda görevlendirilmiş kişisiyle uzun bir süre çalışmasını sürdürmüştür. Önemli bir ölçüde mesafe katedilmiştir. Yakın bir süre içerisinde bir iki pürüz aşıldıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonuna geleceğini umut ediyorum" diye konuştu.
Yeni Anayasa taslağındaki pürüzlerin ne olduğu yönünde sorulan bir soruya Bahçeli, "Başbakan’a intikal ettirdikten sonra sizlere söyleyeceğim. En kısa zamanda Başbakan ile görüşme ihtimali kuvvetlidir" cevabını verdi. Başbakan Binali Yıldırım ile bugün bir görüşmenin olup olmayacağı hususunda ise Bahçeli, "Bugün olmaz. O kadar da kısa olmaz" ifadelerini kullandı.

TUĞRUL TÜRKEŞ’İN AÇIKLAMALARI
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in açıklamalarına yönelik ise Bahçeli şu değerlendirmede bulundu:
"Bir kere okudum. Değerlendirmeyi AKP’ye bırakıyorum. Özellikle 64’üncü hükümetin kuruluşu sırasında MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı görevini üstlenirken Ahmet Davutoğlu hükümetinin Başbakan Yardımcısı olma hikayesini Ahmet Davutoğlu anlatırsa bunu da anlatmış olur."

"MHP OLARAK OHAL’E DESTEĞİMİZ TAMDIR"
Siyasi gündem ile alakalı milleti ve teşkilatı aydınlatma çabası içerisinde olduklarının altını çizen Bahçeli, OHAL’in uzatılması ve OHAL koşullarında referanduma gidilmesi ile ilgili sorulan bir soruyu ise şu cevabı verdi:
"15 Temmuz terörizmi, darbe teşebbüsü veya kalkışma hareketinin kökü kazınıncaya kadar, PKK, PYD, DEAŞ veya ona benzer terör örgütleri Türkiye’den atılıncaya kadar OHAL devam etmeli ve ülke istikrar ve huzura kavuşmalıdır. OHAL’in devamı, süresi ise hükümeti ilgilendiren bir konudur. Eğer bunlarda başarı sağladıklarına inanıyorlarsa kaldırmayı düşünebilirler. MHP olarak OHAL’e desteğimiz tamdır ve devamından yanayız. OHAL olduğu zaman evinizden çıkıyorsunuz, gazeteye geliyorsunuz, çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz, bir takım teşebbüslerde bulunuyorsunuz. Bir arada da sandığa gidip oyunuzu verebilirsiniz. Mahsurlu taraf neresi?"

Son Güncelleme: 29.11.2016 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280