Bayramda ürik asitiniz yükselmiş olabilir

Dr. Fevzi Özgönül, bayramda tüketilen kavurmaların, fruktoz şurubundan yapılmış tatlıların ürik asidi yükseltmiş olabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

banner279
05 Eylül 2017 Salı 10:41
Bayramda ürik asitiniz yükselmiş olabilir

Dr. Fevzi Özgönül, bayramda tüketilen kavurmaların, fruktoz şurubundan yapılmış tatlıların ürik asidi yükseltmiş olabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Çok fazla et tüketen kişilerin yanında çok fazla meyve şekeri yani fruktoz tüketenlerde de görülen ve son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarda eskiden zengin hastalığı olarak görülen ‘Ürik Asit Yüksekliği’nin yaşanabileceğini anlatan Dr. Fevzi Özgönül, “Ürik asit yüksekliği en masum olarak gut hastalığı dediğimiz hastalığı yapar. Eklemlerde biriken ürik asit kristalleri, en sık olarak ayak başparmağında ağrı ile uyandıran bir şişlik yapar. Bu ağrı o kadar fazladır ki uykudan uyandırır. Hatta bu bölgeye yorganın değmesi bile çok büyük bir ağrı meydana getirir. Bu olay aynı zamanda diz,dirsek gibi büyük eklemlerde de olup şişlik, şekil bozukluğu da meydana getirir. Ürik asit yüksekliği böbrek taşlarına da neden olur hatta ileri dönemde böbrek yetmezliği de yapabilir” diye konuştu.

Dr. Fevzi Özgönül, taze fasulye, enginar, yoğurt ve ayranın ürik asit düzeyini düşürdüğünü dile getirerek, “Bol C vitamini almakta idrar ile ürik asit atılımını arttırır. Kilo problemi yaşıyorsak mutlaka kilo vermeliyiz çünkü kilo problemi de ürik asit seviyesini arttıran faktörlerdendir. Bol su içmeliyiz. Günde en az 10-15 bardak. Bir süreliğine et, sakatat ve deniz ürünlerinden uzak duracağız. Bu dönemde karnabahar, mantar ve ıspanak ta tüketmemeliyiz. Bir süreliğine mısır şurubundan yapılmış kola ve benzeri içecekleri de tüketmemeliyiz” dedi.

ÜRİK ASİT DÜŞMANI ÇAY

Dr. Fevzi Özgönül son olarak ürik asidini vücuttan süpüren çay tarifini ise şöyle açıkladı:

“Püsküllü Elma Çayı: 1 tutam mısır püskülünü,1 elmanın kabuğunu, 2 tutam biberiyeyi ve 1 tane ince limon kabuğunu, yarım litre kaynamış ve 1 dk beklemiş suya atıp 20 dakika kadar beklettikten sonra her gün sabah-öğlen veya öğlen-akşam arasında 1 bardak içebilirsiniz ve böylelikle kurban bayramında bol et nedeniyle yaşadığınız ürik asit kabusundan kurtulabilirsiniz.”

(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287