İşte karaciğeri besleyen temizleyen besinler

Karaciğer birçok aktiviteyi gerçekleştirerek vücudu sağlıklı tutmaya yarar. Sağlıksız beslenme koşulları, kötü yaşam tarzı, ağır işler karaciğeri olumsuz etkileyebilmektedir.

banner279
21 Mart 2017 Salı 09:03
İşte karaciğeri besleyen temizleyen besinler

Sonuç olarak ise obezite, kalp-damar hastalıkları, kronik yorgunluk, baş ağrısı, sindirim sorunları, alerjiler ve diğer birçok sağlık sorunları ile ilgili riskler artış gösterebilmektedir. Karaciğerin temizlenmesi için birçok gıda etkili olabilmektedir. Ayrıca karaciğeri sağlıklı tutmak için gerekli yöntemleri uygulamak da fayda sağlar. Karaciğer aynı zamanda insülin, hemoglobin ve diğer hormonları parçalamaktan da sorumludur. Bunun yanı sıra kırmızı kan hücrelerini yok ederek kan için gerekli olan kimyasalların düzgün şekilde pıhtılaşmasını da sağlar.

Limon Suyu

Her gün karaciğerinizi temizlemek ve sindirimi arttırmak için ılık su ile limon suyu için. Bir bardak limonlu ılık su boş mideye alındığında karaciğerdeki toksinlerin elenmesine yardımcı olur. Metabolizmanızı geliştirir, sağlıklı sindirimi destekler ve kabızlığı önler.

Avokado

Avokado dünyada sağlık ve güzellik için kullanımıyla bilinir ve sağlıklı yağ alımı için en uygun sebze olduğu kabul edilir. Ayrıca karaciğeri de korur. Japonya’da yapılan bir çalışma avokadonun karaciğeri galaktozamin ve benzeri toksinlerden koruduğunu ortaya koymuştur.

Zerdeçal

Zerdeçal iltihabı kurutucu bir baharattır. Hem kanseri önler hem de karaciğeri korur. Bu baharat karaciğeri temizlemenin yanı sıra metabolizmayı düzenler.

Bol Su İçin

Karaciğeri temizlemenin en iyi yollarından biri günde 6-8 bardak su içmektir. Bu ayrıca böbreklerin temizlenmesine ve kilo vermeye yardımcı olur. Vücut her zaman nemli kalmalıdır, bunu sağlamak için en iyi yol ise bolca su içmektir. Su içmenin bir çok yararı vardır ve su karaciğeri temizlemek için en önemli yollardan biridir.

İşlenmiş Yiyeceklerden Kaçının

Rafine un, şeker ve diğer ürünlerden kaçınmalısınız. Çünkü karaciğer bunları doğrudan yağa ve kolesterole dönüştürür. Yağ karın, bacak, sırt ve diğer bölgelerle kalçalarda birikebilir. Yüksek trigliserit oranları aynı zamanda kalp rahatsızlıklarına da yol açabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287