Sağlık Bakanından ’sezaryen’ uyarısı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “İhtiyaç olmadığı sürece sezaryen talebinde bulunmayın, size sezaryen öneriliyorsa bunu da doğru bulmayın. Sezaryen ihtiyaç olduğunda annenin ve bebeğin hayatını kurtaran ameliyattır. İhtiyaç olmadığında anne ve bebeğe riskler yüklemektedir” dedi.HABER24

banner279
21 Mart 2017 Salı 16:13
Sağlık Bakanından ’sezaryen’ uyarısı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “İhtiyaç olmadığı sürece sezaryen talebinde bulunmayın, size sezaryen öneriliyorsa bunu da doğru bulmayın. Sezaryen ihtiyaç olduğunda annenin ve bebeğin hayatını kurtaran ameliyattır. İhtiyaç olmadığında anne ve bebeğe riskler yüklemektedir” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, inşası devam eden bin 38 yataklı Elazığ Şehir Hastanesi’nde çalışmaları yerinde inceledi. Elazığ’da bin 38 yataklı büyük bir külliye inşa ettiklerini belirten Bakan Recep Akdağ,” Şuanda mevcutta şehirdeki hastanelerin kapalı alanı 58 bin metre kare civarında. Biz bunu 350 bin metre karenin üzerine çıkarıyoruz. Bunun sebebi hizmet alacak vatandaşlarımızın son derece rahat mekanlarda sıkıntı çekmeden almaları, hizmeti veren sağlık çalışanlarımızın da kaliteli hizmeti kolayca verebilmelerini sağlamak. Bu hastaneler adeta canlı bir organizma gibi inşa ediliyor. Bütün birimler bir biriyle irtibat halinde. Biz her ne kadar şehir hastanesi olarak ifade ediyorsak ta, aslında bu bulunduğumuz alanda 4 hastane inşa etmiş oluyoruz” şeklinde ifade etti.

İnşaatı süren hastanede şuanda bin 700 kişinin çalıştığına da değinen Bakan Akdağ, hastanenin Elazığ dışında çevre illere de hizmet vereceğini aktardı.

“EVDE SAĞLIK HİZMETİ İÇİN YENİ BİR BİRİM KURUYORUZ”

Evde sağlık hizmetleri için Türkiye genelinde yeni bir birim kurma aşamasında olduklarını aktaran Bakan Akdağ,” Evde sağlık hizmetlerini çok daha mükemmel hale getireceğiz. Şuanda 310 bin vatandaşımız evde sağlık hizmeti alıyor. Bu sayı Elazığ’da 2 bin 500. Bu hizmeti iyice mükemmel hale getireceğiz” diyerek bilgi verdi.

Randevulu olarak hastaneler müracaat edenlerin sayısının Elazığ’da az olduğuna da değinen Akdağ, hem Elazığ’da ve hem de Türkiye’de vatandaşların ihtiyaç olduğunda bakanlığa bağlı hastaneler için 182 numaralı telefonu arayarak randevu almalarını istedi.

“SEZARYEN TALEBİNİ DOĞRU BULMAYIN”

Sezaryenle ilgili de açıklamalarda bulunan Akdağ,” Şehirde sezaryen oranı yüksek, özel sektörü uyardık. İhtiyaç olmadığı sürece sezaryen talebinde bulunmayın, size sezaryen öneriliyorsa bunu da doğru bulmayın. Sezaryen ihtiyaç olduğunda annenin ve bebeğin hayatını kurtaran ameliyattır. İhtiyaç olmadığında da anne ve bebeğe riskler yüklemektedir. Sonraki doğumlarda da bu riskler artmaktadır. Elazığ’da anne ölümleri son 3 senedir sıfır. Bazen hiç istemediğimiz halde mani olamadığımız anne ölümleri olabiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

(Kamil Cankılıç / İHA)

Son Güncelleme: 21.03.2017 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287