Her mesleğin içinde kasıntılı, egoları tavan yapmış, kendisini bulunmaz hint kumaşı zanneden kendi çapındakilere sözde çok bilgili görünen küçük dağları ben yarattım edasıyla dolaşan bilgisiz külhanbeylerinin olması aslında kendi mesleklerine de çoğu zaman zarar veriyor.

Baktığında çapı belli olup çapından farklı görünen çapsız, çöpsüz üzümlerin varlıkları çoğumuzu rahatsız etse de sabrın sonu selamet deyip gülüp geçiyoruz.

Egoları tavan yapmış olan bilgisiz külhanbeyleri gerçeklerle karşılaşana kadar taviz vermeden küçük dağları ben yarattım edasıyla bulundukları yerde kendilerini belli etmekte üstlerine yoktur.

Çağımızın çok ciddi kişilik bozukluğu olan ego sahibi olan insanların sonunda gerçeklerle karşılaşınca zavallı ve sessice ağlayan insanlar olduklarına şahit oluruz.

Gerçekleri unutup ego uğruna burnundan kıl aldırmayan, sırf eziyet olsun diye işinde rampa yokuş yapmayı adet haline getirmişlere, sonunda ezilerek hata yaptığının farkına varanlara en büyük zararı bulundukları konum itibariyle kendi çevresinde yalakalık yapanları veriyor. Verdikleri coşkularla kişilik bozukluğu olan egolu tipleri hatalara sürükleyip adeta ateş içine atıp geçip kenara izliyorlar.

"Gerçek her şeyin babasıdır! ve her şeyin üstündedir, zavallı egolarımızın bile" Unutmayın… Ego kimseyi yüceltmez küçültür…

Sonradan görenler,

Bulunduğu emanet olan makamından bile kendisini üstün görenler,

Üstlerine takla atıp, altlarını ezmeyi hobi haline getirmiş olanlar,

Boyundan büyük işlere kalkışanlar,

Olduğundan farklı görünenler,

Düşmanı uzakta aramayın, en büyük düşman içinizde olan egonuzdur.

Sizin o egonuzu varya severim ben…

''Ne kadar çok bilgi o kadar düşük ego, Ne kadar az bilgi o kadar yüksek ego...'' Albert Einstein.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.