Erdoğan,"16 Nisan CHP’nin de kurtuluşunu sağlayacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, "16 Nisan CHP’nin de kurtuluşunu sağlayacak. Çünkü 16 Nisan’dan sonra muhalefet etmek halkın değerleriyle kavgalı bir şekilde yapılamayacak" dedi.

banner279
05 Nisan 2017 Çarşamba 15:00
Erdoğan,"16 Nisan CHP’nin de kurtuluşunu sağlayacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, "16 Nisan CHP’nin de kurtuluşunu sağlayacak. Çünkü 16 Nisan’dan sonra muhalefet etmek halkın değerleriyle kavgalı bir şekilde yapılamayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı Siirt İl Temsilciliğinin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Türkiye olarak ’dünya beşten büyüktür’ diyerek dünyanın adaletsizliğine ve zulmüne karşı duran iradeyi ayakta tutmaya çalıştıklarını, bu iradenin isminin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türkiye sadece ’dünya beşte büyüktür’ diyerek eleştirmiyor, Davos’ta ’One minute’ çıkışını yapan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, dünyaya da ’dünya beşten büyüktür’ diyor. Çünkü biz öyle bir ecdadın torunlarıyız ki, bizim ecdadımız dünyanın dört bir yanında hakkı tutup kaldırmış, adaletsizliği zulme karşı at binmiş, kılıç kuşanmış, ok atmış bir ecdat. Simdi o ecdadın torunları olarak size soruyorum, Irak’ta, Suriye’de 1 milyona aşkın insanın katledilmesine ne kadar daha fazla seyirci kalabiliriz? Biz yüzyıllarca Avrupa ile güzel komşuluk hukuku kurmuş bir medeniyetin devamıyız aynı zamanda. Ancak zulmetmeyecek, adil davranacak, haksızlık yapmayacak kendi vatandaşı olan Müslümanlara zulmederse karşısında Türkiye’yi bulacak, karşısında bizi bulacak" dedi.

’KONTROLLÜ DARBE İDDİASINA TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz’da yaşananların ’Kontrollü darbe girişimi’ olduğuna yönelik iddialarını eleştiren Erdoğan, CHP’nin Türkiye içinde ülke düşmanlığı beslediğini söyledi. Erdoğan, "Bilhassa CHP’nin, maalesef bizim ülkemizde de bu Türkiye’nin düşmanlığını destekleyen zihniyete destek olarak ve onlarla yan yana duranlar yok mu? Var. Nitekim işte 15 Temmuz’un, neymiş ’kontrollü bir darbe’ olduğunu iddia eden bir muhalefet zihniyetiyle karşı karşıyayız. Bu muhalefet zihniyeti aynı zamanda bu milletin düşmanlarıyla birlikte olup bu milleti denize dökmekten bahseden bir karanlık zihniyet. Şimdi bunlar kalkmış yine bu ülkenin düşmanlarıyla birlikte hayır kampanyasını her türlü yalanı kullanmak suretiyle insanlarımızın kafasını karıştırmaya çalışarak sürdürmeye çalışıyorlar. Şimdi biz İzmir’de Yunan’ı denize döktük. Bu Yunan’ın arkasında kim vardı? Avrupa vardı, batı medeniyeti ve emperyalist güçler vardı. Şen şimdi ’bunları denice dökeceğiz’ diyorsun, ’Emperyalizme son vereceğiz’ diyorsun. Ya emperyalizm senin arkanda. Sen kimi denize dökeceğini iddia ediyorsun? Demek ki bu milletin ta kendisini bu topraklardan sürmeye çalışıyorsun. Biz CHP zihniyetine alıştık. Yıllarca bu milletin iradesine saygısızlık yaptılar. Yıllarca bu insanları göbeğini kaşıyan adam dediler. Bu cahil milletin oyu ile benim oyun bir mi dediler. Şimdi aynı zihniyet iyi ki kendini açıkça ortaya koydu. Partinin iki tane önde gelen milletvekili halkı denize dökmekten bahsediyor. Ondan sonra dönüp geliyor bu ülkenin halkın oyu ile seçilmiş cumhurbaşkanına ’kendini tek adam yapmaya çalışıyorsun’ diyorlar. Burada bir sürü başörtülü kardeşlerim var. Sizlere bir gelecek hakkı tanımak istemişti bunlar. Hayır ne oldu Recep Tayyip Erdoğan gelip bu bariyerleri kaldırdı. Sabırlı mücadele ve imanla yaptı" diye konuştu.

CHP’nin zihniyetinin değişmediğini savunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"CHP zihniyeti eskiden olduğu gibi bugün de cami yıktı, Kur’an kursu kapatırdı. Kızlarımızın başucundaki başörtüsünü çekip atardı. CHP zihniyeti değişmiş değil, sakın aldanmayın. Aynı zihniyet işte fırsatını bulduğu yerde kafasını kaldırıp aynı şeyleri söylemeye devam ediyor. Bunlar bizim inancımızla kavgalı, bunlar bizim değerlerimizle maalesef kavgalıdır. Ama 16 Nisan’ın bir faydası daha olacak 16 Nisan CHP’nin de kurtuluşunu sağlayacak. Çünkü 16 Nisan’dan sonra muhalefet etmiş halkın değerleriyle kavgalı bir şekilde yapılamayacak. 16 Nisan’dan sonra sen yüzde 51’e talip olmak zorunda olacaksın. Daha halkınla uzlaşmak zorunda olacak muhalefet partisi. Sen hem halkın değerleriyle kavgalı ol ondan sonra git yüzde 51 iste verecek mi?"

BARİYERLERİ KALDIRTTI

Erdoğan, açılış töreni başlamadan protokol ve öğrencilerin arasına konan demir bariyerleri görünce hemen koruma polislere talimat vererek bariyerlerin kaldırılmasını istedi. Bariyerler kısa süre içerisinde kaldırılırken, kalabalık bir öğrenci grubu Türk bayrakları sallayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan için tezahürat yaptı. Daha sonra Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilciliğinin açılış kurdelesi kesildi.

HABER 24

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287