6 yaşındaki engelli çocuğun dramı

Şırnak’ta doğuştan engelli 6 yaşındaki çocuğun dramı yürek burkuyor. Babasını trafik kazasında kaybeden çocuk, annesi ve anneannesi ile birlikte zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.Şırnak’ta 14 yaşında evlenen Emine Çapar’ın...

banner279
03 Aralık 2016 Cumartesi 15:42
6 yaşındaki engelli çocuğun dramı

Şırnak’ta doğuştan engelli 6 yaşındaki çocuğun dramı yürek burkuyor. Babasını trafik kazasında kaybeden çocuk, annesi ve anneannesi ile birlikte zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.
Şırnak’ta 14 yaşında evlenen Emine Çapar’ın 7 aylıkken dünyaya getirdiği Ümran Çapar, doğuştan engelli olduğu için yürüyemiyor. 1 aylıkken babası trafik kazasında ölen Çapar’a annesi Emine ve anneannesi Halime Çapar zor şartlarda bakıyor. 6 yaşındaki Ümran Çapar’ın ameliyat edilmesi durumunda yürüyebileceği belirtiliyor.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve bazı hayırseverlerin yaptıkları yardımların ancak ev geçimine yettiğini belirten anneanne Halime Çapar, "Çocuklarımın evi geçindirmek için iş bulabilirlerse işe gidiyorlar. Kocam bizden ayrı olduğu için bize bakmıyor. Biz perişanız" dedi.
Daha çocukken evlenen engelli çocuğun annesi Emine Çapar, çocuğun 1 aylıkken hastaneye götürdüğünü ve ameliyat olsaydı yürüyebileceğini söyleyerek maddi imkanları olmadığı için ameliyat ettirmediklerini dile getirdi. Emine Çapar, "Hastaneye götürdüm bir aylıkken, işte ameliyat olsaydı yürüyebilecekti. Götüremedim maddi durumdan dolayı. 14 yaşında evlendim. Çocuğum erken doğum ile 7 aylıkken dünyaya geldi. 1 ay sonra eşim vefat etti trafik kazasında. Ondan sonra ben tek başıma çocuğuma bakıyorum zor şartlarda. Hiçbir gelirimiz yok. Çocuğum engelli yürüyemiyor. Tedavi olması için ameliyat olması gerekiyor. Ama maddi durumum yok" diye konuştu.
Cansuyu Derneği Şırnak Şubesi ise 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Ümran Çapar’a ayakkabı ve mont, ailesine de gıda yardımında bulundu. Cansuyu Derneği Şırnak Şube Başkanı Hüsamettin Duman, "İnşallah tedavi yapacak imkanı bulurlar. Belki bir hayırsever destek olur. Biz de inşallah Cansuyu Derneğimizle görüşüp, tedavi masraflarını karşılama noktasında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.
 

Son Güncelleme: 03.12.2016 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287