Dört Parti Baraj İçin Anlaştı!

CHP, İYİ Parti, SP ve DP nihayet anlaştılar.24 Haziran öncesi hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. 4 Partinin baraj ittifakı için anlaştığı ileri sürüldü. 

banner279
29 Nisan 2018 Pazar 15:11
Dört Parti Baraj İçin Anlaştı!


CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ‘sıfır baraj ittifakı’ diye adlandırılan işbirliği modeliyle milletvekili seçimlerine katılma konusunda tam anlaşmaya vardığı iddia edildi. İYİ Parti yöneticilerinin önceki gün SP yönetimiyle yaptığı görüşme sonrası CHP’nin ve DP’nin de katılımıyla ‘ilkeler platformu’ adı verilen sıfır baraj ittifakı üzerinde anlaşmaya varıldı.Uzlaşı gereği her birinin TBMM’de en az bir milletvekiliyle temsilini sağlamak için hem liste hem de parti ittifakı gerçekleşecek. 
“Partiler kendi kimlikleriyle seçime katılırken, az oy alanların milletvekili çıkaramama riski göz önünde tutularak, aynı zamanda CHP ve İYİ Parti listesinden belirledikleri isimlerin de aday olması sağlanacak. Dolayısıyla SP’den bazı isimler CHP listesinden aday olurken, benzer durum DP açısından da İYİ Parti listesi için geçerli olacak. Bununla birlikte illerde de güç birliği oluşacak; kim hangi ilde güçlü ise diğerleri ona destek verecek şekilde listesini oluşturacak. Böylece % 10 barajından kaynaklanan engel aşılırken, “ilkeler birliği” de denilen ittifakın çok daha fazla milletvekili çıkarmasının önü açılacak.”  İttifaka katılan partilerin hangi ilkeler çerçevesinde bir araya geldiğinin de açıklanacağını belirtillecek. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287