MHP'ye Jest Yapılan 6 İl ve 60 ilçe

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Milliyetçi Hareket Partisi’ne yapacağı jestin detayları ortaya çıktı. 

banner279
08 Aralık 2018 Cumartesi 14:38
MHP'ye Jest Yapılan 6 İl ve 60 ilçe

Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaptığı jestlerin ardından Ak Parti’nin yapacağı jestin ayrıntıları belli oluyor. Buna göre; Ak Parti’nin 6 il ve 60 ilçede MHP’ye jest yapacağı ileri sürüldü.Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde devam edeceğini açıklanmasının ardından çok önemli gelişmeler yaşanıyor. MHP 3 büyükşehirde aday çıkarmayacağını ve ittifakın adayını destekleyeceğini resmen açıkladı. Ak Parti’nin ise 6 il ve 60 ilçede MHP’ye jest yapacağı iddia edildi. 


6 İL MHP’YE BIRAKILACAK

Hürriyet’te yer alan habere göre; Ak Parti’nin MHP’ye 6 ili (Adana, Aydın, Osmaniye, Manisa, Mersin ve Muğla) bırakacağı ve aday çıkarmayacağı ifade edildi. 


İLÇELERDE NASIL BİR YOL İZLENECEK?

Üzerinde çalışılan formüle göre; Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2014’te gerçekleşen yerel seçimlerde kazandığı ilçeler MHP’ye bırakılacak ve Ak Parti’nin buralarda aday çıkarmayacağı kaydedildi. Bu jeste karşılık Milliyetçi Hareket Partisi’nin de ilin diğer ilçelerinde aday göstermeyeceği belirtildi. 
Buna göre; Ak Parti başkentte 2 ya da 3 ilçeyi,

İstanbul’da 2 ya da 3 ilçeyi,

Adana’da 8 ilçeyi,

Aydın’da 3 ilçeyi,

Manisa’da 6 ilçeyi

Mersin’de 7 ilçeyi,

Osmaniye’de 9 ilçeyi,

İzmir’de 1 ilçeyi,

Ve son olarak Denizli’de 1 ilçeyi

Milliyetçi Hareket Partisi’ne bırakacak.30 büyükşehir arasında yer alan diğer illerde ise sadece ‘ilçe ittifakı’ gerçekleştirilecek. İki partinin ayrı ayrı büyükşehir adayı çıkardığı bu illerdeki ilçe ittifakında, 2014 yerel seçim sonuçlarına bakılacak. Buna göre 2 partinin aldığı ilçeler paylaşılacak. Diğer parti, o ilçede aday çıkarmayacak.Bu büyükşehirlerden 2014 yerel seçim sonuçlarına göre;

Afyonkarahisar’da 12 ilçe,

Antalya’da 1 ilçe,

Balıkesir’de 1 ilçe,

Denizli’de 1 ilçe,

Gaziantep’te 1 ilçe,

Hatay’da 1 ilçe,

Kayseri’de 1 ilçe

ve son olarak Konya’da 1 ilçe

Milliyetçi Hareket Partisi’ne bırakılacak.Buna karşılık MHP de diğer ilçelerde aday çıkarmayacak ve AK Parti’nin adayını destekleyecek. Muhalefetin elinde olan ilçelerde ise ittifak partilerinden en çok oyu alan partinin adayı desteklenecek.Muhalefetin sahip olduğu ilçelerin paylaştırılması durumunda bu sayı artabilecek. 
 

Son Güncelleme: 11.12.2018 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287