Önümüzdeki süreç 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçiminde, Milletvekilliğine aday adayı olacak partililer safları tutmaya başladı. Sözler alındı gövde gösterileri başladı. Aday adayları arasında bile kimin kimden söz aldığı merak konusu. Ankara’ya her sıklıkla gidip gelen Milletvekili olsaydı partilerde yönetici kalmazdı.

Siyaset kazanı her seçim dönemi olduğu gibi yine kaynıyor.  Ancak bu sefer kaynayan tencerenin sapına el bile değmiyor.  Geri dönüşü olmayan istifalarla boşalan koltuklara niyetlenip göz dikenler, giderken yolunu kalırken yerini bilmesi gerekenler, gidiyorum diye istifa edip elindekini de kaybedenler mutlaka olacak.

Bu yarışta herkes kendi partisinde ki, iş görecek beyaz atlı prensini bekliyor. Sadece prens mi; değil elbette, prenseslerde elbette olacak, anlaşılan kapalı kapı çift camlardan ses gelmese de telefon trafiği yoğun görüşmeler köşe bucak saatlerce devam ediyor. Sosyal medya çığırından çıktı kendine göre herkes coşku veriyor. Çok beğeni alan kendisine kendince kesin gözüyle bakıyor. Resimlere rötuş yaptıranlar sosyal medya üzerinde çarşaf çarşaf veriyor bedava reklamı?

Bu arada sessiz kalanlarda sessizliğini koruyor. Ama birçoğu Genel Merkezlerinin güvenini kazanmışçasına ağır ağabey ortalığı keserek kolaçan ediyor. Bence güven kazanmak zordur, İl ve İlçelerde zorluk aşılsa da önemli olan Ankara'nın vereceği karardır. Karar beğenilmese de sonunda kabullenmek kaçınılmaz oluyor!

Valla her seçime reklam için girenler olduğu gibi bu seçimde de elbette reklamcılar saflarda yerlerini alacaklardır.  Yok, mu sizce? Seçimlerde yapılan itibar sağlayıcı reklamları beklide günümüzde parayla yaptıramazsınız. Reklamın iyisi kötüsü olmaz reklam reklamdır. Mesela tokalaşırken ben 2018 seçimlerinde x parti milletvekili aday adayı Uğur GENCER diyebilmek için can atanlarla birlikte takla atanlarda var. Geçmiş yılları gözden geçirin. Yok, mu sizce? Birde üstüne kartvizit bastırdı mı 5000 adet 20 TL’den zaten bastırmayanı dövüyorlar! Niyet reklam yapmaksa bence bu yarış tam bir fırsattır. Ancak unutulmasın bunu fırsat bilen fırsatçılarda sadece kendisini kandırırlar. Fakat bu yarışa gerçekten hizmet için, faydalı olmak, kalıcı eserler bırakmak adına girenlere de can kurbandır. Allah sizin yolunuzu açık etsin. Allah gönlünüze göre versin.

Milletvekili adayı olmak isteyenler, 26.04.2018 Perşembe günü bugün saat 17.00'ye kadar 2839 sayılı Kanun'un 18. maddesi uyarınca, Hâkimler ve savcılar, Yüksek yargı organları mensupları, Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları,Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, Belediye başkanları, Subay, astsubaylar, Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Belediye meclisi üyeleri, İl genel meclisi üyeleri, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar bugün son gün. Ne diyelim

Zannetme ki gayreyler,

Arif anı seyreyler,

Mevla görelim neyler,

Neylerse güzel eyler.

Niyeti kalıcı eserler bırakarak gerçekten hizmet etmek olanlara başarıdan başka diyebileceğim bir şey yok. Amacı itibar kazanmak için reklam peşinde olanlar size de "Uçan balon helyum gazıyla uçar, rüzgâr çıktığında yan yatar, yağmur yağdığında da çamura batar." Sözümü unutmamanızı tavsiye ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.