Federasyon Başkanı 42-0 yorumlarına tepki gösterdi

Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, Erkekler Buz Hokeyi Milli Takımı’nın Rusya’ya 42-0 yenilmesiyle ilgili sosyal medyada yapılan yorumlara tepki gösterdi.

banner279
14 Şubat 2017 Salı 17:54
Federasyon Başkanı 42-0 yorumlarına tepki gösterdi

Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, Erkekler Buz Hokeyi Milli Takımı’nın Rusya’ya 42-0 yenilmesiyle ilgili sosyal medyada yapılan yorumlara tepki gösterdi.

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF 2017), Erkekler Buz Hokeyi Milli Takımı’nın Rusya’ya 42-0 yenilmesiyle ilgili olarak İHA’ya açıklama yapan Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, “Biz sadece 6 ay gibi kısa bir sürede EYOF 2017’ye hazırlandık. Oyuncular ilk kez bir araya geldi. Hepsinin Rusya’yla oynadığı maç, ilk uluslararası müsabakalarıydı" dedi.

"OYUNCULAR İLK KEZ BİR ARAYA GELDİ"

Şampiyonaya ev sahibi ülke olarak katıldıklarını vurgulayan Akay, "Uluslararası Buz Federasyonu’nun yapmış olduğu gruplarda bu ülkelerle mücadele etmiyoruz. Biz 3. klasmanda mücadele ettik. Türkiye bir üst tura çıkarak, gelecek yıl daha güçlü ülkelerle mücadele edecek. Grup atlayarak gelecekte hedefimiz olan Rusya ve ABD gibi ülkelerle mücadele edeceğiz. Bu uzun bir maraton. Ev sahibi olduğumuz organizasyonda, karşımızda Rusya da olsa Slovenya da olsa hepsiyle mücadele ederiz. Biz sadece 6 ay gibi kısa bir sürede 2 yurt içi bir de yurt dışı kampı yaparak, bu şampiyonaya hazırlandık. Oyuncular ilk kez bir araya geldi. Hepsinin Rusya’yla oynadığı maç, ilk uluslararası müsabakalarıydı. Takımın yarısı 16, yarısı 17 yaşında. Yani bu çocuklar aslında geleceğin A Milli Takımı. Tesisler geliştikçe daha üst seviyelere yükseleceğiz. Rusya ile basit bir kıyaslama yapacak olursak Rusya’da 550 tane buz pisti var, Türkiye’de 5 pistle çalışmalarımız sürüyor. Rusya’da 87 bin, Türkiye’de 579 çocuk buz hokeyi yapıyor. Hedefimiz birkaç yıl sonra bu çocukların 20 Yaş Altı Milli Takımı’nı oluşturmaları ve milli takımımızın üst gruplarda yer alması" ifadelerini kullandı.

"BU TAKIM İLK KEZ BİR DÜNYA DEVİNE KARŞI MÜCADELE ETTİ"

Türkiye’de bu sporu belki de ilk defa duyan kişilerin festivaldeki amaçlarını bilmeden ve rakipleri tanımadan yorum yapmalarını normal karşıladıklarını ifade eden Akay, şunları kaydetti:

"Bunun üzerinden 16-17 yaşındaki geleceğin sporcularının ve teknik ekibimizin motivasyonunu bozacak herhangi bir yorumdan da kaçınmalarını rica ediyorum. Buna kimsenin hakkı yok. Bu takım ilk kez bir dünya devine karşı ve üstelik kendi ülkesindeki bu önemli organizasyonda mücadele etti. Bu çocuklara destek olunmalı. Türkiye’deki buz sporlarının gelişiminde bilgi sahibi olmadan yapılan yorumları çok doğru bulmuyorum. Biz bu çocuklarla yolumuza devam edeceğiz ve geleceğin başarılı bir milli takımını oluşturacağız."

Son Güncelleme: 14.02.2017 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287