Şampiyonlar piste çıktı

Farklı branşlarda başarılı olan 48 sporcunun katılımıyla İzmir’de başlayan ’Şampiyonlar Şampiyonası’, otomobil sporlarında yılın en hızlı pilotunu belirleyecek. HABER 24

banner279
18 Mart 2017 Cumartesi 17:24
Şampiyonlar piste çıktı

Farklı branşlarda başarılı olan 48 sporcunun katılımıyla İzmir’de başlayan ’Şampiyonlar Şampiyonası’, otomobil sporlarında yılın en hızlı pilotunu belirleyecek.

Otomobil sporlarında yılın en hızlı pilotunu belirleyecek olan ’Şampiyonlar Şampiyonası’, farklı branşlardan 48 sporcunun katılımı ile İzmir Ülkü Park Yarış Pistinde başladı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen organizasyonda bugün sıralama turlarıyla başlayan heyecanda, Volkicar yarış otomobilleri ile piste çıkan sporcular arasından en hızlı 16 isim belirlendi.

15 yıllık bir aranın ardından düzenlenen organizasyon, drift gösterileri, motosiklet akrobasi gösterileriyle de renklendi. Kariyerinde 5 kez Türkiye Ralli Şampiyonluğu kazanan Yağız Avcı’nın katıldığı yarışta ayrıca İskender Atakan, Cem Hakko, Volkan Işık ve Serkan Yazıcı gibi eski şampiyon pilotlar da piste çıkarak organizasyona heyecan kattı.

Şampiyonaya katılan usta pilotlardan Ümit Ülkü ise hem yurtiçi hem yurtdışı yarışları nedeniyle yoğun geçen bir seneyi geride bıraktıklarını kaydederek, “TOSFED yıldızını bulacak bu yarışlarda. Böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. İnşallah en iyi olan kazanır” dedi.

İL KEZ YERLİ LASTİK

Türkiye’de pist yarışlarında ilk kez bir yerli lastiğin kullanıldığını açıklayan lastik karışım geliştirme şefi Can Özlüer de böyle büyük organizasyonlarda kendilerini kanıtladıklarını belirterek, “Artık dışa bağımlılığın önüne geçebileceğimizi gösterdik. Dünyaca ünlü lastiklerle nasıl mücadele edeceğimizi, hatta nasıl önlerine geçebileceğimizi de göstermiş olduk” diye konuştu.

ÖZEL TASARIM KUPA"

Yarın yapılacak elemelerde yarışmaya hak kazanan 16 başarılı pilot, ikili eşleşmeler şeklinde koşulacak olan finaller sonunda 2017’nin Şampiyonlar Şampiyonu belirlenecek. Şampiyonlar Şampiyonu olacak sporcu, özel tasarım şampiyonluk kupası haricinde değeri yaklaşık 200 bin TL’yi bulan ödüllerin de sahibi olacak.

(Abdülaziz Baydilli - Ali Gözeten/İHA))

Son Güncelleme: 18.03.2017 18:16
Anahtar Kelimeler:
IstanbulChp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287