Köftecide Hacivat-Karagöz oyunu

Tiyatro Sanatçısı Kemal Atangür, köfte salonunun altına kurduğu Oda Tiyatrosunda 19 yıldır Hacivat-Karagöz gölge oyununu sergiliyor.

banner279
11 Mart 2017 Cumartesi 16:56

Tiyatro Sanatçısı Kemal Atangür, köfte salonunun altına kurduğu Oda Tiyatrosunda 19 yıldır Hacivat-Karagöz gölge oyununu sergiliyor.

Tokat’ta Behzat Bulvarındaki lokantasının üst katında dede mesleği olan köftecilik alt katında ise kendi mesleği olan oyunculuğu bir arada buluşturan Tiyatro Sanatçısı Kemal Atangür, 36 kişilik Münir Özkul Oda Tiyatrosu’nda cuma akşamları Hacivat-Karagöz gölge oyununu perdeye yansıtıyor. "Ekmek arası tiyatro" sloganıyla her hafta sanatseverlerle buluşan Atangür, haftada bir gece Karagöz-Hacivat oyunu bir gece de tiyatro oyunu sergiliyor.

1994 yılından bugüne kadar Karagöz-Hacivat oyununu sergilediğini ifade eden, "Altını çizdiğim konu bir işin devamlılığı sürekliliği, benim için önemli olan bu. Artık Tokat biliyor ki her cuma akşamı bu küçük salonda karagöz oyunu var. Cumartesi günleri de tiyatro yapıyoruz. Ekstra gösterilerimiz de oluyor" dedi.

Tiyatro salonunu büyütmek için arayış içerisinde olduğunu ifade eden Atangür "36 kişi değil de 100 kişi olsun diyebileceğimiz bir yer arıyorum ama maalesef henüz rastlamadım. İmkanlar olursa böyle bir hayalim var" diye konuştu.

Karagöz Hacivat oyununu izleyenler de genelde Ramazan aylarında sergilenen oyunu Tokat’ta her hafta izlemenin kendileri için bir şans olduğunu kaydetti.

HABER 24

Son Güncelleme: 11.03.2017 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287