Munzur Çayından enfes manzaralar

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde etkili olan aşırı soğuk hava nedeniyle Munzur Çayı buz tuttu. Ovacık ilçesine bağlı Ziyaret köyü sınırları içerisinden doğarak yaklaşık 90 kilometre akıp Uzunçayır ve Keban baraj göllerine dökülen...

banner279
19 Aralık 2016 Pazartesi 10:02

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde etkili olan aşırı soğuk hava nedeniyle Munzur Çayı buz tuttu.


Ovacık ilçesine bağlı Ziyaret köyü sınırları içerisinden doğarak yaklaşık 90 kilometre akıp Uzunçayır ve Keban baraj göllerine dökülen Munzur Çayı, bölgede her geçen gün etkisini daha fazla hissettiren dondurucu soğuklar nedeniyle buzla kaplandı. Hava sıcaklığının zaman zaman eksi 25 dereceye kadar düştüğü ilçede, Munzur Çayı’nın belli kısımlarında donma meydana geldi. Yüksek debisine rağmen dondurucu soğuklar karşısında donan çayın kimi alanlarında, yaklaşık 3 santimetre kalınlığında ve 2 metre uzunluğunda buz tabakaları oluştu.
 

Son Güncelleme: 19.12.2016 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280