Zeytin Dalı Harekâtı’na yurdumuzun dört bir yanından destek yağarken, harekâtın zaferle sonuçlanması için dualar ediliyor, kurbanlar kesiliyor, destek gösterileri yapılıyor. Yurt dışında yaşayan gurbetçi Türk vatandaşlarımızdan gösteriler eşliğinde büyük destek geliyor. Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı’na Türkiye'nin her yerinden genci, yaşlısı, Alevisi, Sünni’si, Laz’ı, Çerkez’i, Kürdü, Türkü her kesimden destek yağması göğsümüzü kabartıyor. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin.

Afrin'de savaşan asker kardeşlerimiz hepimiz için canla başla mücadele veriyor. Cennet vatanımızın dört bir yanından bu harekâta katılan kahraman askerlerimize bizlerin verebileceği en büyük destek huzuru bozmadan birlik beraberlik mesajlarıyla birlikte dualarımızı eksik etmememizdir. Evlerimizde huzurlu olmamızı sağlayan Vatan’ı, Bayrağı uğruna zafer için mücadele veren kahraman askerlerimize her kesim tarafından destek veriliyor olması kadar gurur verici bir şey olamaz. Yurt genelinde basına yansıyan gurur verici destek tablosunu köşeme sığdığı kadar paylaşıyorum.

Kocaelili çocukların Afrin’de terörle mücadele eden kahraman askerlerimize destek olmak için ahşaptan uçaklar yapmaları.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri tarafından Cuma namazı sonrası Fevziye Camii avlusunda Afrin'e düzenlenen “Zeytin Dalı” operasyonuna destek verilmesi.

İzmirli lise öğrencisi Yunus Akpınar'ın "Zeytin Dalı" isimli rap şarkısıyla Mehmetçik'in kahramanlığını anlatan Rap şarkısı hazırlaması,

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerilerinin desteği,

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi'nde oynanan Serik Belediye spor ile Kepez Belediye spor maçı öncesi Serikli futbolcular Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev alan askerlere destek için mavi komando bereleriyle sahaya çıkıp, asker selamı vererek destek mesajı vermeleri.

Erzurumlu Dadaşlar'ın "Bir gece Afrin'e gelebiliriz" türküsü seslendirmeleri,

Antalyalı şehit anneleri ve eşleri Mehmetçik "Üşümesin" diye atkı, bere, eldiven, kazak örmeleri,

Van ve Muş'ta Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için bazı evler, camiler, sokaklar ve kurum binaları Türk bayraklarıyla donatılması,

Utaş Uşak spor futbolcuları, “Bu vatan için canını ortaya koyan Mehmetçiğimizin her zaman yanındayız” mesaj göndermeleri,

Kayseri'de yaşayan Uygur Türkleri Doğu Türkistan ve Türk bayraklarıyla "Biz her zaman şanlı Türkiye'nin yanındayız", "Bizi de askere alın", "Vatan için canımız feda" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazılı pankartlar açıp slogan atarak Türkiye'nin her zaman yanında olduklarını belirtmeleri,

Kilis'te bir grup vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki bekleme alanında dev Türk bayrağı açarak teröre tepki göstererek ordumuza destek mesajları vermeleri,

Malatya'da maç öncesi taraftarlara 17 bin Türk bayrağı dağıtılarak destek verilmesi,

Hatay Kırıkhan ilçesindeki Bayezid-i Bestami Türbesi'nde bir araya gelen imamların, burada Mehmetçik için Kur'an-ı Kerim okuyarak destek vermeleri,

Hatay Altınözü ilçesinde toplanan bir grup Türk bayraklarıyla süslenen konvoyla sınır ilçesi Hassa'ya giderek sloganlar eşliğinde birlik beraberlik mesajı vererek, Reyhanlı İlçesinde destek konvoyu oluşturmaları.

Muğla'nın Seydikemer İlçesinde ise yüzlerce kişi Türk bayraklarıyla yürüyerek birlik beraberlik mesajı vermeleri.

İstanbul Polis Emekli Özel Harekatçılar Derneği üyelerinin, Galatasaray Meydanı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Zeytin Dalı Harekatı"na destek amacıyla bir araya gelerek sonuna kadar desteklediklerini belirtmeleri.

Siirt'te bir grup vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik başvurusu yapmaları,

Bingöl Adliyesi çalışanları, Zeytin Dalı Harekâtı’na kan bağışında bulunarak destek olmaları,

Eskişehir'de Zeytin Dalı Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için camilerde Fetih Suresi okunarak, dualar edilmesi.

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD), Zeytin Dalı Harekâtı için cuma namazı sonrası Hacı Ali Cami'nin önünde Türk ordusunun başarısı ve Mehmetçik'in güvenliği için lokma hayrı organize ederek destek vermesi.

Kütahya'da Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu üyelerinin, Karagöz Camisi önünde bir araya gelerek, harekâtın zaferle sonuçlanması için Mehmetçik'e dualar ederek destek vermesi.

Malatya'nın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Külliyesi'nde bir araya gelen vatandaşların, "Zeytin Dalı Harekâtı’nın zaferle sonuçlanması için Mehmetçik'e dualar etmesi.

Adıyamanlı gençler kahraman askerlerimiz için İl Jandarma Komutanlığı bahçesine zeytin fidanı dikmesi.

Makedonya İslam Birliğinin "Diyanet İşleri" talimatıyla başta başkent Üsküp'teki camiler olmak üzere ülkedeki tüm camilerde harekâtın başarısı için Fetih Suresi okunarak, dualar edilmesi.

Bosna Hersek İslam Birliğinin aldığı kararla Makedonya gibi Bosna Hersek'in de tüm büyük şehirlerindeki camilerde de Fetih Suresi okunması, dualar edilerek birlik beraberlik adına mesajlar verilmesi,

Bursa'da AK Partili ve MHP'li teşkilat üyesi yüzlerce kişinin destek için Türk bayraklarıyla kol kola yürümesi.

Yurdumuzun dört bir yanında bayrağımız aynı, atılan sloganlar aynı, dualarımız aynı,

"Her Türk asker doğar", "Şehitler ölmez vatan bölünmez","En büyük asker bizim asker","Vatan sana canım feda"

Ne mutlu hepimize, Türkiye genelinde herkesimden Mehmetçiğimize destekler bir çığ gibi yağıyor. Birlik beraberliğimiz için kenetlenerek tek yumruk olmamız şart şimdi.

Allah, ailesinden, sevdiklerinden, yavrusundan çok uzakta olan, her türlü koşullarda vatanı için, dalgalanan şanlı bayrağı için, namusu için canını seve seve ortaya koyan, gövdesini siper eden, içimizden olan kahraman Mehmetçiklerimize, canlarımıza, evlatlarımıza, kardeşlerimize tez zamanda Zaferle dönmeyi nasip etsin.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.