Zabıta mesleğini icra eden başta Kocaeli, İstanbul, Adana, Antalya, Çorum’da görev yapan dostlarım bizzat telefon açarak sevgili Uğur bizi neden unuttun diyorlar. Aslında dostlarımı, kurulan dostlukları kesinlikle unutmuyorum. Vefa benim için çok önemlidir. Vefa olmayan yerde zaten dostluk olmaz. Zabıta mesleğine gönül vermiş değerli dostlarım ve Zabıta emekçileri severek mücadele verdiğiniz mesleğinizin kuruluş yıl dönümünü unutmam mümkün değil.

Her yerde siz varsınız! Zabıtalar çalıştıkları şehrin düzenini oluşturan, imarından çevre sağlığına, sağlıktan şehrin estetiğine, trafikten kolluk gücüne varana kadar şehirlerin yaşanılır hale gelmesi için mesai gözetmeksizin mücadele veren çok önemli aktörleridir.  

Birçok kanun ve yönetmelikle birlikte sırtlarında yük olan zabıtalar görevleri sırasında sözlü, fiziki saldırıya uğramakta, yaralanmakta, kimi zamanda yaşamlarını yitirmektedirler. Tüm bu işler yetmiyormuş gibi kimi zaman asli görevlerinin arasında yer almayan birçok işi de yapmaları istenmektedir. Zabıta personelleri görevleri gereği belediyelerin sahada gören gözü, işiten kulağı, kısacası belediye başkanlarının sağ koludur.  Zabıta teşkilatı belediye ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi görmektedir.

1826 yılında kurulan iki asra yaklaşan varlığıyla şehirlerin düzenine, huzur ve sağlığı adına emek veren belediyelerin görünen yüzü değerli zabıta teşkilatı çalışanları okuyabilmeniz adına yerelden, ulusala gazete köşelerinden sizlere ulaşmak, takip edilmek güzel. Teşkilatınızın 192'inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, görevlerinizde başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.