7 yaşındaki çocuğun ölümü şüpheli bulundu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki ishal ve kusma şikayetiyle getirildiği özel bir hastanede serum bağlandıktan 2 dakika sonra hayatını kaybettiği iddia edilen çocuğun ölümüyle ilgili savcılık soruşturma başlattı.

banner279
11 Mart 2017 Cumartesi 21:59
7 yaşındaki çocuğun ölümü şüpheli bulundu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki ishal ve kusma şikayetiyle getirildiği özel bir hastanede serum bağlandıktan 2 dakika sonra hayatını kaybettiği iddia edilen çocuğun ölümüyle ilgili savcılık soruşturma başlattı.

İddiaya göre, mobilya atölyesinde çalışan İsa ve Hatice Yılmaz çifti sabah saatlerinde 7 yaşındaki oğulları Halil İbrahim’i rahatsızlanınca ishal ve kusma şikâyeti ile özel hastaneye getirdi. Burada kan ve idrar tahlisi yapılan Halil İbrahim’e acilde görevli doktor serum tedavisi uyguladı. Ancak 7 yaşındaki çocuk serum takıldıktan yaklaşık 2 dakika sonra nefes almamaya başladı. Doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayan Halil İbrahim hayatını kaybetti. 7 yaşındaki çocuğun ani ölümü şüpheli bulunarak cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Özel hastaneden alınarak Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Halil İbrahim’e burada otopsi yapıldı. Halil İbrahim’in kesin ölüm sebebi yapılacak otopsinin ardından belli olacak.

Oğlunun ölümü üzerine hastanede sinir krizi geçiren anne Hatice Yılmaz, “Ayakları sıcacık, doktor çağırın, belki yaşıyordur” diyerek ağladı.

Baba İlyas Yılmaz, çocuğunun antibiyotiğe karşı alerjisi olduğu konusunda uyardığını iddia ederek, eczaneden ilaç almaya gittiğinde çocuğuna serum takıldığını ifade etti. Baba Yılmaz, “Çocuğun akşamdan kusması vardı. Sabah Anadolu hastanesinden doktor E.D ’den randevu aldım. Tahlil ve akciğer filmi istedi. Ciğerlerinde bronşit olduğunu söyledi. İlaç yazdı. İlaçları aldım ve acile geldim. İlaç vurulacağı zaman doktora söylemedim ama görevliye antibiyotiğin dokunduğunu söyledim. Avil verelim dedim. Görevli bana doktorun yazmadığını söyleyince ben eczaneden alacağımı söyledim. Serumu vermeye başladıklarında ben dışarıya çıktım. Hanım aradı çabuk gel diye. Baktım çocuk mosmor. Gerisi böyle işte dedi" dedi.

Savcılığın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

HABER 24

Son Güncelleme: 11.03.2017 23:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287