Adana’da Down sendromlu çocuklarına asker kınası yaptılar

Adana’da askerlik çağına gelen ve bir günlük temsili askerlik yapacak olan down sendromlu Hüseyin Can Işıklı’ya anne ve babası engelli ailelerine örnek olması için asker kınası düzenledi.

banner279
10 Ağustos 2017 Perşembe 11:04
Adana’da Down sendromlu çocuklarına asker kınası yaptılar

Adana’da askerlik çağına gelen ve bir günlük temsili askerlik yapacak olan down sendromlu Hüseyin Can Işıklı’ya anne ve babası engelli ailelerine örnek olması için asker kınası düzenledi.

20 yıl önce evlenen Erdal (38) ve Halime Işıklı’nın (37) ilk çocukları Hüseyin Can Işıklı (19) down sendromlu olarak dünyaya geldi. Erdal-Halime Işıklı çifti, çok sevdikleri Hüseyin Can’ı toplum içerisinde büyütüp okula da gönderdi. Bu sırada ilk çocuktan 4 yıl sonra ikinci erkek çocukları da dünyaya geldi. İkinci çocuklarında sorun olmayan Işıklı ailesi Hüseyin Can Işıklı asker çağına geldiğinde her Türk vatandaşı gibi onun da askere gitmesi için Adana Askerlik Şubesine başvurdu. Işıklı’nın başvurusu temsili olarak bir gün askerlik yapması şeklinde kabul edildi. Bunun üzerine Hüseyin Can Işıklı ailesinden asker kınası eğlencesi yapılmasını istedi. Aile müzisyen Aziz Kaya ile anlaşarak evlerinin önünde kına gecesi düzenledi.

HÜSEYİN PİSTTEN ÇIKMADI

Asker kıyafeti giyen Hüseyin Can Işıklı gece boyunca dans edip oynadı. Pisten hiç çıkmayan Hüseyin Can, annesi, babası ve kardeşiyle de sık sık oynadı. Gecenin sonunda Işıklı’ya kına yakıldı. Daha sonrada davetliler Işıklı’yı omuzlaraına alarak hep bir ağızdan "En büyük asker bizim asker" diye bağırdı. Kepi takan Işıklı da çakı gibi asker olup selam verdi.

"ÖRNEK OLMAK İSTEDİK"

Baba Edal Işıklı, asker kınasının hem oğlunun hem de kendilerinin bir isteği olduğunu belirterek, "Engelli çocukların da toplumun içinde olduğunu göstermek, diğer engelli ailelere örnek olmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bugün burada oğlum askerlik çağına geldiği için ona kına gecesi yapıyoruz. Oğlumun bir gün temsili olarak askerlik yapması içinde başvuru yaptık. Önümüzdeki günlerde oğlum asker olacak. Bugün bizim en mutlu günümüz" dedi.

Anne Halime Işıklı ise çok mutlu olduğunu, duygularını tarif edemediğini söyledi.

(Fatih Keçe-Süleyman Cenk İdaye /İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287