24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting

Kıbrıs Konferansına Cenevre ev sahipliği yapıyor

Tarayıcınız HTML 5 videolarını desteklemiyor.

DÜNYA

Cenevre bugün, tarafların yanı sıra garantör ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Konferans’a ev sahipliği yapıyor.

Cenevre bugün, tarafların yanı sıra garantör ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Konferans’a ev sahipliği yapıyor.

Kıbrıs müzakereleri kapsamında İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün başlayan Uluslararası Konferans öncesinde garantör ülkelerden İngiltere’nin Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile görüştü. Heyetlerin de katıldığı BM’nin Cenevre Merkezi’ndeki görüşme, TSİ 12.00 sıralarında başladı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmeye İngiltere’nin Avrupa ve Amerika İşlerinden Sorumlu Bakanı Alan Duncan da katıldı.

Akıncı, görüşmeleri kapsamında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile de bir araya geldi.

ULUSLARARASI KONFERANS

Cenevre bugün, tarafların yanı sıra garantör ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımı ile gerçekleştirilen Uluslararası Konferans’a ev sahipliği yapıyor. BM Cenevre Merkezinde yapılan tarihi konferansa KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis ile garantör ülkeler adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson katıldı.

Yunan Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos, müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini ancak önemli konuların henüz sonuçlanmadığını ifade etmişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.