Artvin'de şampiyon boğasının doğum gününü kutladı

Artvin’de yaşayan Ulaş Gülseçgin, çocuğu gibi sevdiği boğasının 8. yaşını doğum günü partisiyle kutladı.

banner279
03 Nisan 2017 Pazartesi 11:25
Artvin'de şampiyon boğasının doğum gününü kutladı

Artvin’de yaşayan Ulaş Gülseçgin, çocuğu gibi sevdiği boğasının 8. yaşını doğum günü partisiyle kutladı.

Küçük yaştan beri boğacılık yapan Ulaş Gülseçgin, şampiyonluğu bulunan ve bu yılki boğa güreşlerinin en büyük favorilerinden biri olan 610 kilogramlık ’Tayfun’ isimli boğasına doğum günü nedeniyle kutlama hazırladı. Hazırlanan bu doğum günü kutlamasına ise köyün sakinlerinin yanı sıra Rize’den Tayfun’un doğum günü için Artvin’e gelenler ve Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan da katıldı.

Doğum günü kutlaması ise Tayfun’un şampiyon olduğu Sarıbudak (Melo) köyü boğa güreşleri arenasında gerçekleştirildi. Önce süslenen kamyon ile arenaya gelen Tayfun isimli boğa, doğum gününe katılanlarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra arenada dolaşarak boy gösteren boğanın pastasını hazırlayan Gülseçkin, boğasının 8. yaşını kutladı ve ona kemer hediye etti.

"NİCE BİRİNCİLİKLER DİLİYORUM"

Artvin’in plakası olan 8 yaşına girdiği için boğasına doğum günü kutlaması hazırladığını dile getiren boğa sahibi Ulaş Gülseçgin ”Tayfunum 8 yaşına Artvin’in plakasına girdiği için doğum gününü kutlamak istedim. İnşallah nice birincilikler diliyorum Tayfunuma. Bu arenada kendi köyünde baş altında birinci olduğu için burada kutladım” dedi.

Tayfun’un hayranları olduğunu ve Rize’nin Pazar ilçesinden gelenlerinde olduğunu söyleyen Boğa sahibi Gülseçgin, doğum gününe gelen gelemeyen herkese teşekkür etti. Tayfun’u 4 yaşında Çamlıhemşin’den aldıklarını, Artvin’in Sarıbudak (Melo) köyüne getirdiklerini ve 5 yaşında Melo arenada baş altında birinci olduğunu belirten Gülseçgin, boğaya spor yaptırarak 610 kilogramdan 580 kiloya düşerek büyük orta kategorisinde güreştirmeye hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Davetliler arasında bulunan Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan da “Sarıbudak köyünün aranası Artvin’de bulunan en iyi arenalarından biri. Yapılan bu arenadan sonra boğalar daha da çok arttı. Tayfun’da bizim köyümüzün sembolü. 8 yaşına gelmiş. İlimzin plakası da ’08’ Davet ettiler bizde geldik buraya. Güzel bir organizasyon oldu. Boğamızı destekliyoruz. Boğa sahibine de başarılar diliyoruz. İnşallah köyümüzü en iyi şekilde temsil eder” ifadelerini kullandı.

HABER 24

Son Güncelleme: 03.04.2017 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287