Darbeci yüzbaşıdan OHAL bahanesi

Cumhurbaşkanına suikast girişim davasında yargılanan eski Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay, "OHAL şartları kalkana kadar savunma yapmak istemiyorum” dedi.

banner279
21 Temmuz 2017 Cuma 16:06
Darbeci yüzbaşıdan OHAL bahanesi

Cumhurbaşkanına suikast girişim davasında yargılanan eski Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay, "OHAL şartları kalkana kadar savunma yapmak istemiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a suikast girişimi davasında sanıkların ana savunmalarını yapıp yapmayacakları, tahliye taleplerinin olup olmayacağı ve ana savunma için ek süre talepleri alınıyor.

OHAL KALKANA KADAR SAVUNMA YAPMAYACAKMIŞ

Savunma yapıp yapmayacağı, ek süre talebinde bulunup bulunmayacağı ve tahliye talebinin olup olmadığı sorulan eski Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay, “Niyetinizin adil yargılama olmadığını düşünüyorum. Bu güne kadar tüm taleplerimizi hep geri çevirdiniz. Sizden bir talepte bulunmuyorum. Kendi tahliyemi talep ediyorum. Ayrıca OHAL şartları kalkana kadar savunma yapmak istemiyorum” dedi.

KUZU’DAN ŞAİBE İDDİASI

Duruşmada söz verilen Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu, mahkeme başkanının ek süre, tahliye talebi ve ana savunma konusunda talebini iletmesini istedi. Zekeriya Kuzu yargılama, iddianame ve diller konusuna girince mahkeme başkanı tarafından yargılamanın o safhasının tamamlandığı konusunda uyarıda bulunuldu ve istenen talepler ile ilgili görüşünü açıklaması istendi. Eski MAK Astsubay ve Çiğli İmamı olarak bilinen Zekeriya Kuzu, “Toplanan delillerin benim de içinde bulunduğum sanıklar için ciddi şaibe seziyorum. Savunma için ek süre talebim var, tahliye talebi konusunda beyanda bulunmak istemiyorum” dedi.

(Bekir Tosun/İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287