Hakim İlhan Karagöz tutuklandı

Ramazan Bayramı öncesi “Balyoz Bilirkişileri” davasında verdiği skandal karar ile anılan ve hakkında başlatılan darbe girişimi soruşturması kapsamında aranan Hakim İlhan Karagöz Bursa’da tutuklandı. Karagöz ifadesinde, kararının hukuka...

banner279
22 Temmuz 2016 Cuma 19:20
Hakim İlhan Karagöz tutuklandı
Ramazan Bayramı öncesi “Balyoz Bilirkişileri” davasında verdiği skandal karar ile anılan ve hakkında başlatılan darbe girişimi soruşturması kapsamında aranan Hakim İlhan Karagöz Bursa’da tutuklandı. Karagöz ifadesinde, kararının hukuka uygun olduğunu savunarak, bir dönem cemaat grubunun ülke ve din adına faaliyetler gösterdiğini düşündüğünü söyledi.
İstanbul 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi eski hakimi İlhan Karagöz, Ramazan Bayramı arifesi olan 4 Temmuz tarihinde, Eylül ayına ertelenen Balyoz Bilirkişileri davası taraflara haber vermeden açarak reddetmiş ve 572 sayfalık skandal bir karara imza atmıştı.
Kararında hukuk dilinden uzak ifadeler kullanan ve FETÖ Terör örgütüne ilişkin ilginç bilgilere yer veren Karagöz’ün daha sonra Bursa’da bir psikiyatri kliniğe yattığı iddia edilmişti.
Kararın ardından hakkında inceleme başlatılan hakim Karagöz, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen darbe girişimine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakim ve savcılara yönelik başlattığı soruşturmada da aranıyordu.
Bilinen adreslerine yönelik başlatılan arama çalışmalarında bulunamayan Karagöz, bugün Bursa’da yakalandı.
“Fethullah Gülen televizyonda beddua edince bir kısım duygularımız zedelendi”
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan Hakim İlhan Karagöz, kendisine sorulan, “Geçmişte cemaate ait evlerde veya yurtlarda kaldınız mı?” sorusuna, “Katılmadım. Tarihini hatırlamıyorum. Birkaç yıl önce beddua ayini gibi bir konuşmasını televizyonda izleyene kadar kendisine Türkiye’de birçok kişinin duyduğu sevgi ve saygıyı normal olarak biz de duyuyorduk. Fakat beddua ayini gibi yapmış olduğu konuşmasından sonra tabii ki bu şekildeki bir kısım duygularımız zedelenmiş olup, bu nedenle kendisine karşı da bir soğukluk oluşmuştur” yanıtını verdi.
“Cemaat grubunun ülke ve din adına faaliyetler gösterdiğini düşünüyordum”
Karagöz, “Cemaat yapılanmasının illegal bir yapılanma olduğunu fark etmediniz mi? Fark ettiyseniz ne zaman fark ettiniz?” şeklindeki soruyu, “Türkiye’de birçok insan gibi bu yapılanmanın ya da cemaat grubunun ,illegal bir yapılanma olduğu konusunda kimsenin ya da en azından halkın çoğunluğunun düşündüğü şekilde böyle bir grup olmadığını, ülke ve din adına faaliyetler gösteren bir cemaat olduğu düşüncesi bizde de vardı” şeklinde yanıtladı.
“Darbe girişimi esnasında psikiyatri kliniğinde yatıyordum”
Darbe girişiminden haberdar olmadığını savunan Karagöz, “Çünkü o tarihte ben Bursa Dörtçelik hastanesinde psikiyatri kliniğinde yatıyordum. Televizyonda özel olarak seçilmiş filmler gösteriliyordu. Darbe Sonrası için kimse bana bir teklif yapmadı. Örgüt üyesi olmadığım için etkin pişmanlıktan faydalanmak istemiyorum” dedi.
“Kararı yazarken gördüğüm rüyaları da ekledim”
Hakim Karagöz, söz konusu kararı kendisinin yazdığını kabul ederek, “Kanun ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatime göre yazmış olduğum bir karardır. Bunu da kimsenin sorgulamaya hakkı yoktur. Şu aşamada tarafıma yapılan muamele hukuksuz ve kanunsuzdur. Herhangi bir hakim verdiği kararından dolayı sorgu ve suale tabi tutulamaz. Ancak şunu belirtmek isterim, kararın içerisinde birkaç kere tekraren yazdım, söz konusu kararda objektifliğin dışında olmak üzere subjektif bir takım konulara da yer verdim. Bizim düşüncemize göre subjektif olarak yaklaşımımız gereği duygularımıza göre kararı yazarken bir kısım gördüğümüz rüyaları da eklemiştik. Tabii ki bunlara katılınır ya da katınılmaz, suç olur ya da suç olmaz şeklinde bir anlam yüklemesi yapmak doğru olmaz” ifadelerini kullandı.
“Mehdilik hususu ortaya çıkacağı muhtemel öngörümden ibarettir”
Karagöz, hakkında verilen tedavi amaçlı kişisel koruma kararını kabul etmediğini belirterek, “Benim herhangi bir psikolojik problemim yoktur. Ben hastaneye babam, ağabeyim, kardeşim ve ağabeyimin damadı ile geldim. Mustafa isimli damadımız AK Parti’ye yakınlığı itibariyle beni bu şekilde sabaha kadar aslında kendisi ile karar çerçevesinde konuşmamıza rağmen AK Parti’ye yakınlığı düşüncesinde beni doktora yönlendirerek hastaneye yatırmışlardır. Psikiyatri bölümünde bir kısım ifadeleri yazdırmışlardır. Kararımda belirttiğim hiçbir hususun tartışması dahi yapılamaz. Ancak belirtmiş olduğum mehdilik ve deccaliyetlik ile ilgili husus dolaylı olarak kararın bir sonucu olması itibariyle ortaya çıkacağı muhtemel gelişmeleri öngörü olarak belirtmemden ibarettir” dedi.
“Tutuksuz yargılanmak istiyorum”
Hakim Karagöz, tutuksuz yargılanmayı talep ederek, “Bundan yaklaşık 3 ay önce annemi kaybettim, ayrıca babam 81 yaşında olup kalp ameliyatı geçirmiştir., şeker hastalığı vardır. Bu nedenle soruşturmaların tutuksuz olarak yapılmasını özellikle babamın sağlığı açısından arz ve talep ederim” diye konuştu.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli hakim İlhan Karagöz’ün “anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287