Hayırsever iş adamının kemiklerini sızlattınız

Denizli’de 2010 yılında hayatını kaybeden hayırsever iş adamı Osman Nuri Yılmaz’ın kurduğu derneğin tüm gelirlerinin ölümünden sonra FETÖ/PDY’ye aktarıldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında aralarında dernek yöneticilerinin...

banner279
01 Aralık 2016 Perşembe 20:58
Hayırsever iş adamının kemiklerini sızlattınız

Denizli’de 2010 yılında hayatını kaybeden hayırsever iş adamı Osman Nuri Yılmaz’ın kurduğu derneğin tüm gelirlerinin ölümünden sonra FETÖ/PDY’ye aktarıldığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında aralarında dernek yöneticilerinin bulunduğu 8 kişi hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ olmak suçunda dava açıldı.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Babadağ ilçesinde 2001 yılında kurulan Osman Nuri Yılmaz Okullarını ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bir süre önce kapatıldığı belirtildi. 6 yıl önce hayatını kaybeden ve ‘devlet üstün hizmet madalya’ sahibi Osman Nuri Yılmaz’ın bütün mal varlığının bağışlandığı derneğin, amacı dışında faaliyet yürüttüğü belirtilen açıklamada, FETÖ/PDY ile ilişkili olan vakıflara para yardımı yaptığı, derneğin mali imkanlarının buralara aktarıldığı ortaya çıktığı belirtildi.
Başsavcılık tarafından yapılan soruşturmada, Osman Nuri Yılmaz Okullarını ve Hayratını Yaptırma ve Yaşatma Derneğinde arama ve el koyma işlemleri yapıldığı, suç delili olabilecek çok sayıda materyal ve doküman ele geçirildiği belirtildi. Derneğin saymanı ve aynı zamanda FETÖ’nün Babadağ ilçe imamı olduğu tespit edilen şüpheli ile Denizli Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan kişinin de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin tutuklandığı açıklandı. 5 tutukluyla beraber toplam 8 kişi hakkında ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan Denizli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açıldığı belirtildi.
 

Son Güncelleme: 01.12.2016 23:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287