Hrant Dink Davasın'da Yeni İfade Verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 35 sanıklı davada ifade veren İstihbarat Daire Başkanlığı C Büro eski müdür yardımcısı Osman Gülbel, “Benim çalıştığım dönemde legal veya illegal böyle...

banner279
29 Kasım 2016 Salı 15:19
Hrant Dink Davasın'da Yeni İfade Verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 35 sanıklı davada ifade veren İstihbarat Daire Başkanlığı C Büro eski müdür yardımcısı Osman Gülbel, “Benim çalıştığım dönemde legal veya illegal böyle bir büro yoktu. C2 büronun ismi daha sonra C5 olarak değiştirildi” dedi.


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 35 sanıklı davanın duruşmasına tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve cinayetin faili hükümlü Ogün Samast’ın da aralarında bulunduğu 4 sanık katıldı.


Davanın bugünkü oturumunda İstihbarat Daire Başkanlığı C Büro eski müdür yardımcısı Osman Gülbel ifade verdi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Gülbel, C5 büro hakkındaki bir soruya, “Benim çalıştığım dönemde legal veya illegal böyle bir büro yoktu. C2 büronun ismi daha sonra C5 olarak değiştirildi” yanıtını verdi.


Gülbel, Dink’in öldürüleceği bilgisinin yer aldığı 9 No’lu F4 raporu ile ses getirecek eylem yazılı evrağı gördüğünü ve imzalayarak amirine gönderdiğini belirterek, “C Şube’den ayrılana kadar başka bir evrak görmedim. Eylül 2007’de C Şube’den ayrıldım. Ne gibi işlemler yapıldı bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.


İfadesinin ardından çapraz sorgusu yapılan Gülbel, bir soru üzerine, “Yasin Hayal McDonald’s’a yönelik eyleminden sonra İstanbul’da yakalandı. Dolayısıyla İstanbul İstihbarat Müdürlüğü Yasin Hayal’i biliyordu. İstihbarat Denetleme Programı’ndaki(İDP) bilgileri görebiliyorlardı. İstihbarat Daire Başkanlığı’nda olup da İDP’de olmayan hiçbir bilgi yoktur. Kafalarına takılan bir şey olursa soracaklar. Zaten il ile de görüşülmüş. İstanbul’da görev yapmak ve İstanbul’da müdür olmak herkese nasip olmaz. Kafasının biraz çalışması lazım. Bu insanlar zeki insanlar” ifadelerini kullandı.


Ara kararını açıklayan mahkeme, diğer sanıkların ifadesinin alınması için duruşmayı perşembe gününe erteledi.

Son Güncelleme: 30.11.2016 03:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287