Manisa’da tutuklu kamu görevlisi sayısı 36’ya çıktı

Manisa Valiliği, darbe girişimi sonrası yapılan soruşturma kapsamında bugün itibariyle ilde görevden uzaklaştırılan kamu personeli sayısının bin 66’ya ulaştığını, 36 kamu görevlisinin de tutuklandığını açıkladı.Manisa Valiliği,...

banner279
23 Temmuz 2016 Cumartesi 16:43
Manisa’da tutuklu kamu görevlisi sayısı 36’ya çıktı
Manisa Valiliği, darbe girişimi sonrası yapılan soruşturma kapsamında bugün itibariyle ilde görevden uzaklaştırılan kamu personeli sayısının bin 66’ya ulaştığını, 36 kamu görevlisinin de tutuklandığını açıkladı.
Manisa Valiliği, darbe girişimi sonrası bin 66 kamu personeli görevden uzaklaştırılırken, 12 kişi hakkında gözaltı kararı alındığını, 36 kamu görevlisinin tutuklandığını ve 13 personelin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını bildirdi.
Manisa Valiliği, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından haklarında adli ve idari işlem yapılan kamu görevlilerinin sayıları hakkında bilgi verdi. Yapılan yazılı açıklamada, 2’si müftülük, 2’si Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 133’ü İl Emniyet Müdürlüğü, 14’ü Sosyal Güvenlik Kurumu, 25’i Vergi Dairesi Müdürlüğü, 2’si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 718’i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1’i Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 103’ü Celal Bayar Üniversitesi, 7’si İl Jandarma Komutanlığı, 30’u hakim ve savcı, 5’i İçişleri Bakanlığı, 6’sı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2’si Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, 11’i TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü ve 5’i de Vergi Denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı olmak üzere toplam bin 66 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı; 9’u İl Emniyet Müdürlüğü 3’ü de İçişleri Bakanlığı çalışanı olmak üzere toplam 12 personelin gözaltına alındığı; 9’u İl Emniyet Müdürlüğü, biri Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, 4’ü jandarma ve diğer silahlı kuvvetler, 22’si hakim ve savcı olmak üzere 36 kamu görevlisinin tutuklandığı, 2’si İl Emniyet Müdürlüğü, 3’ü jandarma ve diğer silahlı kuvvetler, 8’i hakim ve savcı olmak üzere 13 kamu görevlisinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287