Sincar ve Karaçok’a hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Sincar ve Karaçok bölgelerine yönelik düzenlenen hava harekatında 89 terörist etkisiz hale getirildi.

banner279
29 Nisan 2017 Cumartesi 09:53
Sincar ve Karaçok’a hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Sincar ve Karaçok bölgelerine yönelik düzenlenen hava harekatında 89 terörist etkisiz hale getirildi.

25 Nisan 2017 tarihinde icra edilen hava harekatının sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Irak’ın kuzeyinde Sincar Dağı bölgesinde bulunan BTÖ/PYD/YPG/PKK kamplarında 40’tan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği, Suriye’nin kuzeyinde Karaçok Dağı bölgesindeki BTÖ/PYD/YPG/PKK üslenme alanında ise 4’ü üst düzey terörist olmak üzere 49 teröristin etkisiz hale getirildiği belirlendi. Ayrıca aralarında üst düzey teröristlerin de olduğu 90’ın üzerinde teröristin yaralandığı, üst düzey yaralıların tedavi amacıyla Irak’ın kuzeyindeki hastanelere nakledildiği ve durumlarının ağır olduğu yönünde bilgiler elde edildi.

Teröristlerin telsiz konuşmalarında Karaçok Dağı bölgesindeki hava harekatında etkisiz hale getirilen ve isimleri gizli tutulan 4 üst düzeydeki teröristin burada değil, başka bir bölgede öldüklerini duyurmaya dair bir plan yaptıkları tespit edildi. Buranın da Rakka’daki Tapka bölgesi olabileceği, DEAŞ ile mücadele ederken öldüler süsü verecekleri belirlenirken, maksatlarının buradaki teröristlerin moral ve motivasyonunu bozmamak olduğu öğrenildi.

HABER24

Son Güncelleme: 29.04.2017 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287