Bitlis’teki STK’lardan "darbe girişimi" tepkisi

Bitlisteki Stklar Darbe Girişimine Ortak Tepki Gösterdi

banner279
23 Temmuz 2016 Cumartesi 03:07
Bitlis’teki STK’lardan "darbe girişimi" tepkisi
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bitlis Temsilciliği, Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH) ve Tatvan İnsani Haklar Eğitim ve Yardım Derneği (Tatvan İnsan Der) tarafından yaşanan darbe girişimiyle ilgili ortak basın açıklaması yapıldı.
Dernek ve vakıf üyelerinin katılımıyla Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) önünde yapılan basın açıklamasını grup adına Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bitlis Temsilci Cihad Veysel Aki yaptı.
Yaşanan darbe girişimini kınayan Aki, "15 Temmuz 2016 gecesi devletimizin içine sızmış hain FETÖ milisleri milletin vergisiyle alınan savunma silahlarıyla masum kolluk kuvvetlerimizin ve milletimizin kanını akıtmak suretiyle milletin iradesine kastetmiştir. Ancak necip milletimiz her zaman olduğu gibi mevzu bahis Hakk’ın müdafaası olunca tanka, topa, tüfeğe, helikoptere ve uçağa aldırmadan göğsüne zırh gibi gerdiği imanıyla canı pahasına bu darbe girişimini bastırmıştır. Şimdi bize düşen, aziz şehitlerimizin, gazilerimizin ve başkumandanımızın emanetlerini yere düşürmemektir. Dosta güç veren, zalime ve haine korku salan meydanlardaki itidalli, dik ve imanlı duruşumuzu başkumandanımızdan gelecek ikinci bir emre kadar yılmadan, uyumadan ve yorulmadan devam ettireceğiz. Devletimizin bu hainlere karşı yaptığı operasyonları sonuna kadar destekliyoruz. Bu çerçevede Bitlis Eren Üniversitesinin, paralel çetelerin güdümünden ve yıllardır bu odaklara hizmet eden anlayıştaki yönetiminden kurtarılmasının şart olduğunu düşünüyoruz. Bu konuya dikkat çekmek için basın açıklamamızı üniversite kampüsünün önünde yapıyoruz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yerlerin ve göklerin Yaratıcısı Allah’ın (c.c) emirlerini kanunsuz, hukuksuz ve zalimce verilen bütün emirlerin üstünde tutan necip milletimize ve kolluk kuvvetlerimize Allah’tan yardım diliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287