Halk geri dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor

Bursa’nın Yıldırım İlçe Belediyesi, ilçenin muhtelif noktalarına kurduğu stantlarla halkı geri dönüşüm konusunda bilgilendiriyor.

banner279
16 Temmuz 2017 Pazar 14:59

Bursa’nın Yıldırım İlçe Belediyesi, ilçenin muhtelif noktalarına kurduğu stantlarla halkı geri dönüşüm konusunda bilgilendiriyor.

Yeşil Yıldırım hedefini gerçekleştirmek için çalışmalarına devam Yıldırım Belediyesi, çeşitli noktalara stantlar kuruyor. Yıldırım’ı çevre koruma çalışmalarıyla her geçen gün farklı bir noktaya taşımaya devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın muhtelif noktalarında stantlar açtık. Başta geri dönüşüm olmak üzere çevre konularında hemşehrilerimize bilgiler veriyoruz. Çevre konusunda hepimiz bilinçli davranmalıyız. Çevremizi sadece yılın belirli günlerinde değil 365 gün her zaman korumalıyız” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi’nin geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz 2017’nin ilk 6 ayında 12 bin 889 ton ambalaj atığı, 15 bin 160 kilogram bitkisel atık yağ, 186 ton atık cam, 3 bin 218 adet elektronik atık ve 9 bin 768 kilogram atık pil ve 180 adet ömrünü tamamlamış lastik topladı. Günümüzde bilinçsiz tüketim sebebiyle tabiî kaynaklarımızın yüzde 60 ile yüzde 80 arasındaki bir kısmı heba ediliyor” diye konuştu.

(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287