ABD Merkez Kuvvetler Komutanı: Türkiye olmasa yapamazdık

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, Türkiye’den alınan günlük destek olmaksızın Suriye’deki birçok aktivitenin yerine getirilemeyeceğini söyledi.

banner279
01 Aralık 2016 Perşembe 08:52
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı: Türkiye olmasa yapamazdık

Washington merkezli muhafazakar düşünce kuruluşu Dış Politika İnisiyatifi'nde Ortadoğu’ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Votel, “Türkiye’den günlük olarak aldığımız destek olmasa Suriye’de yakın geçmişte yaptığımız birçok aktiviteyi yapamazdık” dedi.

ABD’nin Türkiye’nin ve bölgedeki ülkelerin endişelerinin dikkate alması gerektiğini kaydeden Votel, “Bölgedeki diğer ülkeler gibi Türkiye’nin de çıkarları ve endişeleri var ve bence bu ABD için önemlidir, bunun farkında olmamız gerekiyor” diye konuştu.

‘HAŞDİ ŞABİ’NİN RESMİ GÜÇ OLMASI İRAN’IN IRAK ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ ARTIRACAKTIR’

Irak hükümetinin Haşdi Şabi güçlerini Irak güvenlik güçlerine dahil etmeye çalışmasından kaygı duyduğunu ifade eden Votel, “Bu durum açık bir şekilde Şii İran’ın Irak hükümeti üzerindeki etkisini artıracaktır” ifadelerini kullandı. Konuya ilişkin olarak Bağdat’da görüşmelerin devam ettiğini anlatan Votel, ABD hükümetinin durumu yakından takip etmesi gerektiğini bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287