BM: Musul’daki siviller tehdit altında

Birleşmiş Milletler (BM), Musul’un kuzeybatısında yaşayan yüz binlerce sivilin tehdit altında olduğunu açıkladı.

banner279
10 Mayıs 2017 Çarşamba 11:20
BM: Musul’daki siviller tehdit altında

Birleşmiş Milletler (BM), Musul’un kuzeybatısında yaşayan yüz binlerce sivilin tehdit altında olduğunu açıkladı.

BM, Irak Kuvvetleri ve DEAŞ arasındaki çatışmalarda yeni bir cephe açıldığı için bölgede yaşayan sivillerin tehdit altında olduğunu açıkladı. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, ailelerin, Musul’un kuzeydoğusundaki Badoush’da yeni kurulan toplanma noktasına ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. BM, Ekim ayından bu yana sivil halka 2.6 milyon gıda ve temel ihtiyaçların sağlanabileceği yardım yaptıklarını belirtti. Ayrıca su sıkıntısını gidermek için Musul’a 3.1 milyon litre su götürüldüğünü açıkladı. Nisan ayında ise 2.3 milyon litre su ulaştırılmıştı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, bölgede yaşanan travmalar ve kaza oranları konusunda da endişe duyduğunu belirtti. Sağlık ekipleri, 17 Ekim’den bu yana Musul’daki hastanelere 12 binden fazla kişinin sevk edildiğini bildirdiğini açıkladı. Bu kişilerin yarısının ise Batı Musul’dan geldiğini açıkladı. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), bölgede yeni hastanelerin kurulduğunu belirtti.

HABER24

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287